Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2010 20:21

Максим Шацьких став патроном "Кубка націй Данон" в Україні

Максим Шацьких став патроном "Кубка націй Данон" в Україні

У листопаді стартував футбольний турнір "Кубок націй Данон" 2011 року. Він триватиме до травня. За цей час 200 тисяч українських школярів змагатимуться за право участі у фінальному турнірі найбільшого у світі дитячого чемпіонату світу, який пройде в іспанському Мадриді у жовтні наступного року.

Вперше за всю історію проведення Кубка націй в Україні компанія "Данон" виступає організатором всіх чотирьох етапів ігор - за міську, обласну, регіональну та національну першість. Всеукраїнський фінал відбудеться в Києві у травні 2011 року. У Мадрид на міжнародний фінал змагань з'їдуться переможці більше 40 країн.

У чемпіонаті 2011 візьмуть участь близько 200 тис. українських школярів 10-12 років з більш ніж 12 тис. шкіл. Взяти участь у турнірі може будь-яка зареєстрована команда.

Патроном української першості є гравець київського "Арсенала" та національної збірної Узбекистану Максим Шацьких.

"Для мене — це велика честь. - каже Максим на прес-брифінгу присвяченому "Кубку націй". - Хотілося б побільше таких турнірів. Футбол треба популяризувати і виховувати гравців для українських клубів та збірних команд."

У міжнародному фіналі "Кубка націй Данон" 2010 року в Йоганнесбурзі взяли участь команда Вінниці, переможець всеукраїнського відбору 2010 року, і команда Львова, переможець всеукраїнського відбору 2009 року, яка на фіналі у Південній Африці зайняла 5-е місце серед 40 учасників.

Футбольний турнір "Кубок націй Данон" проводиться у Франції з 2000-го року. Організатор і засновник міжнародного чемпіонату - компанія "Данон". Змагання визнані міжнародною футбольною федерацією УЄФА і об'єднують футболістів 10-12 років зі всього світу. Кубок переможцеві особисто вручає легенда світового футболу Зінедін Зідан. Француз багато років підтримує дитячий футбол. Девіз "Кубка націй Данон" - "Повір у свою мрію!".

Гра проводиться на маленькому полі (половина звичайного) зі скороченими за часом таймами (по 15 хвилин).

"В Україні змагання проводяться на найвищому рівні серед країн СНД. - каже Олександр Каденко, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України. - За фіналом спостерігають представники "Динамо" та "Шахтаря". В різний час учасники Кубка ставали гравцями одеського "Чорноморця", луцької "Волині", донецького "Шахтаря" і молодіжного складу "Бенфіки"."

У 2011 року Україна бере участь у Кубку вдев'яте. Найуспішнішим був 2000 рік, коли Україна завоювала бронзу. Тоді на Кубок їздила команда з Кременчука. Капітан команди, Ігор Гордя, пізніше грав за молодіжну збірну України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Максим Шацьких став патроном "Кубка націй Данон" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути