пʼятниця, 12 березня 2021 16:15

"Дивиться збоку і доповідає нагору" - журналіст розповів про роль Срни в "Шахтарі"

"Дивиться збоку і доповідає нагору" - журналіст розповів про роль Срни в "Шахтарі"
Даріо Срна 15 років грав за "Шахтар". Фото: ФК "Шахтар"

Директор із футболу "Шахтаря" Даріо Срна займається комунікацією між тренером команди та керівниками клубу.

Срна має вплив на власника донецького клубу Ріната Ахметова, розповів журналіст Ігор Циганик.

"Коли Мірча Луческу будував систему, завжди в "Шахтарі" була боротьба за те, хто буде близький до президента, хто на нього впливатиме, доводитиме якісь рішення. Колись це були 3 людини, у яких був прямий зв'язок. Це був тренер Луческу, генеральний директор Сергій Палкін і Срна як капітан команди.

Свого часу Луческу прибрали з команди, тому що всі почали ревнувати. Його прибрали, обрізали. Уся система, яка будувалася під нього, а вона будувалася лише під нього, не може існувати з іншою людиною. Палкін вирішив це все очолити і, напевно, правильно зробив як генеральний директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ахметов почне вживати заходів": огляд соцмереж після матчів "Шахтаря" та "Динамо" в Лізі Європи

Він захотів очолити весь клуб. Але тоді потрібно вгадати з футбольною людиною. Срна виконує функцію людини, яка дивиться збоку на те, що відбувається в команді, і доповідає нагору, тому що в нього є прямий контакт.

Думаю, буде серйозна боротьба за те, хто призначить наступного тренера, кого послухає президент "Шахтаря" – Палкіна або Срну. Якщо Палкіна – то далі працюватиме Жозе Боту (головний селекціонер. - Gazeta.ua), гратимуть бразильці. Якщо Срна, а він навряд чи погодиться стати головним тренером, то той рекомендуватиме свого тренера, умовного серба. Той прийде і скаже, що ви накупили футболістів, які мені не підходять, тому треба купити 10 інших футболістів. Срна не втручатиметься, тому що якщо він втрутиться, то розділятиме відповідальність", – сказав Циганик у коментарі YouTube-каналу "Бомбардир".

Даріо Срна виступав за "Шахтар" з 2003-го по 2018 рік. 2019-го завершив кар'єру та став асистентом наставника команди Луїша Каштру. Також хорват має посаду директора по футболу в донецькій команді.

Наставник команди Каштру може бути відправлений у відставку. Одним із кандидатів на цю посаду є Даріо Срна.

В останньому матчі "Шахтар" розгромно програв "Ромі" в Лізі Європи. Наступну гру "гірники" проведуть 14 березня проти "Десни".

Зараз ви читаєте новину «"Дивиться збоку і доповідає нагору" - журналіст розповів про роль Срни в "Шахтарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути