понеділок, 14 травня 2012 03:56

"Дивіться, дивіться, це ж Кличко!" - У Броварах пройшов боксерський турнір
26

Фото: ФОТО: Анатолій БАБАК

Увечері 12 травня в ТРЦ "Термінал", що в Броварах на льодовій арені встановлений ринг, на ньому б'ються два боксери. В одного розсічена брова, кров тече по скроні. Інший все частіше намагається попасти в рану супернику.

За мить боксер із розсіченою бровою падає на ринг. Ведучий оголошує перемогу в 7-му раунді Мухітдіна Раджапбаєва з Узбекистану над українцем Костянтином Ровенським.

Це проходить боксерський турнір компанії братів Кличків "K2 Promotions". У залі льодової арени зібралося чимало глядачів, однак трибуни заповнені не до кінця.

"Перед цим поєдинком було вже три бої. Хлопці так билися не на жарт, що аж кров летіла. Словом, "місиво" справжнє", – говорить юнак років 17-ти.

О 20:00 на рингу з'являється український напівваговик і учасник численних телевізійних шоу 33-річний В'ячеслав Узєлков. Його суперник – Равшанбек Джаббаров (Узбекистан), на вигляд років 25-ти.

Перші два раунди Узєлков впевнено веде бій, часто попадає по супернику, та вже в третьому – сам пропускає кілька відчутних ударів.

"Якогось йому такого сильного бійця обрали, – каже чоловік років 55-ти, що сидить поряд. – Видно, що наш сильніший за нього, але немає вже в Узєлкова того класу, що був раніше".

Триває 5 раунд, Узєлков то проведе вдалу комбінацію, то сам пропускає немало ударів.

"Не той він уже. Пригадайте, що тут творилося років 2-3 тому. Це вже не бокс", – звертається один із глядачів років 40-ка до своїх знайомих.

"Це він після тих усяких телешоу таким став. Мабуть зіркою себе відчув", – відповідає йому інший чоловік, років 35-ти.

Після 8 раунду ведучий оголошує результати суддівських записок: 76-74, 80-72, 76-74 на користь Узєлкова.

Йдучи з рингу, українець фотографується приблизно з десятьма бажаючими і прямує до роздягальні. Через хвилин 15 повертається, йде до спеціально обладнаного телевізійного майданчика, очевидно, аби давати інтерв'ю телеканалу "Інтер".

Приблизно о 22:00 у залі з'являється Віталій Кличко. Із чималою делегацією він прямує до того ж таки телемайданчика. Не всі глядачі помічають славетного боксера й політика, оскільки той іде зверху попід арену.

Місце Узєлкова на кріслі для інтерв'ю тепер займає Кличко. Він у світлій сорочці й синіх джинсах. Після 5-хвилинного припудрювання його обличчя візажисткою, боксер починає відповідати на запитання журналістки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відразу 3 титульні поєдинки з боксу відбудуться 12 травня в Броварах

О 22:20 на ринг виходять популярні співаки Тамерлан і Альона Омаргалієва. Співають на підтримку російського боксера Заурбека Байсангурова пісню зі словами "Победа будет за нами! Город Грозный вперед!"

Після 20-хвилинного інтерв'ю, Кличко спускається в зал і прямує в перший ряд.

"Дивіться, дивіться, це ж Кличко!", – чутно як викрикують позаду. У залі шквал емоцій. Віталій широко посміхається й сідає на своє місце прямо під рингом.

Близько 23:00 розпочинається головний поєдинок вечора між Байсангуровим і темношкірим французом Мішелем Соро.

Із перших раундів помітно, що француз налаштований серйозно. Раз по раз він прицільно наносить удари чеченцю, а в другому раунді взагалі відправляє його в нокдаун.

Байсангуров швидко оговтується й продовжує бій. У цей час Віталій Кличко підходить до тренера росіянина й щось йому підказує.

Публіка в залі скандує "Заур, Заур!"

Лише в 7-му раунді чеченець, здається, переломлює хід поєдинку. Він завдає французові жорсткі й точні удари, той лише прикриває голову. Після 12 раунду рефері підіймає догори руку Байсангурова.

Згодом у "Терміналі" проходить ще два поєдинки. Спочатку казахстанець Геннадій Головкін у третьому раунді відправляє в глибокий нокаут японця Макото Фучігамі, відстоюючи свої титули чемпіона світу WBA і IBO у середній вазі.

Завершується ж вечір світового боксу в Броварах рейтинговим боєм між двома українцями Дмитром Гнатенком та Ігорем Панькевичем. Останній посилає в нокаут свого суперника вже в першому раунді.

Після цього приблизно 20 чоловіків ще протягом трьох годин демонтують ринг із льодової арени.

Зараз ви читаєте новину «"Дивіться, дивіться, це ж Кличко!" - У Броварах пройшов боксерський турнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути