Ексклюзиви
неділя, 28 липня 2019 23:19

"Динамо" за 3 хвилини виграло Суперкубок України

Автор: Офіційний сайт "Динамо"
  Денис Гармаш знову провалив матч
Денис Гармаш знову провалив матч

"Динамо" перемогло "Шахтар" в матчі за Суперкубок України 2:1. Динамівці в кінці гри змогли вирвати перемогу над принциповим суперником.

Обидві тренери не здивували складом. На поле стадіону "Чорноморець" вийшли всі сильніші гравці на сьогодні. Ніяких кадрових несподіванок не було.

Луїш Каштру вирішив не відходити від побудови гри минулих сезоні "Шахтаря". "Гірники" грали у свій звичний футбол через контроль м'яча, активність флангів та високий пресинг. Єдине вакантне місце на лівому фланзі півзахисту зайняв Манор Саламон. Хоча на вихід в старті також претендував інший зимовий новачок "гірників" Тете.

Олександр Хацкевич теж зіграв у свій звичний футбол. "Динамо" намагалося грати від оборони переходячи в атаку завдяки довгим передачам на Бесєдіна та активністю флангів. Можливо, неочікуваним став вихід в середину поля Гармаша, а не капітана Сидорчука чи літнього новачка Кадірі.

Обидві команди зіграли у свій звичний футбол

Півзахист киян знову провів відверто слабкий матч. "Шахтар" мав повну свободу дій у середині поля. Комбінував біля воріт Бойка, використовував високий пресинг. Здавалося, що динамівці мають на одного гравця менше. Враховуючи швидкісні якості футболістів "Шахтаря", їм не можна давати зайвої свободи та вільних зон на чужій половині полі. Все це матиме негативні наслідки. Гармаш та компанія не зміг ні цементувати середину поля створюючи супротив супернику, ні налагодити конструктив в атаці. Динамівці через короткий пас не могли наблизитися до воріт П'ятова. Якби не довгі діагоналі Шевелєва було б зовсім сумно в атаці киян. Багато в чому парадоксально, що саме Денис став героєм матчу, забивши переможний м'яч в кінці гри.

Великою втратою для "Динамо" стала відсутність Віктора Циганкова. Поки рівноцінної заміни цьому футболісту в Хацкевича немає. Олександр Караваєв старався, виконував багато бігової роботи, але Ісмаїлі мав достатньо свободи при підключенні до атаки, а в креативному плані Караваєв створив не так багато біля воріт суперників. Атака "Динамо" без Циганкова виглядала зовсім слабко.

В такому випадку лідерські якості на себе мав всім можливості взяти Вербич. Але словенець був активним тільки у першій половині гри. В другому таймі Вербич зовсім розчинився на полі.

Шансом для "Динамо" була слабка гра "Шахтаря" в лінії оборони. Раз за разом провалювався правий захисник Болбат. Не завжди встигав повертатися Ісмаїлі. Вербич завдяки підтримці Миколенка створював гостроту на своєму фланзі. Не вистачало тільки завершення атак.

"Шахтар" зіграв слабко в обороні

В тренерських шахах Луїш Каштру зробив ставку на активність на початку кожного з таймів. В цей час "гірники" високо пресингували суперника, мали свої моменти, але в ці відрізки забити не змогли. В інший час намагалися використовувати втрати суперника в середині поля та швидкий перехід в атаку. Олександр Хацкевич обрав для себе звичний стиль футболу за кількісною обороною та атакою через індивідуальні сильні сторони власних гравців.

"Шахтар" тримав під контролем гру до 80 хвилини, маючи повну перевагу на полі, забив м'яч. Все перегорнулося з ніг на голову в останні 15 хвилин. Динамівці використали розслабленість та відсутність концентрації в суперника. Спочатку Бурда використав подачу з кутового, а через 3 хвилини Гармаш після довгої передачі влучив в кут воріт П'ятова. Гра триває всі 90 хвилин з додатковим часом, а не 80. Тому "гірники" мають звинувачувати тільки себе, що не змогли виграти матч, в якому мали перевагу протягом майже всього матчу. Удача цього вечора була на стороні Олександра Хацкевича. Перемога в суперкубку має додати впевненості киянам перед важливими матчами кваліфікації Ліги чемпіонів.

"Динамо" - "Шахтар" 2:1

Гол: Бурда (80 хв.), Гармаш (82 хв.) - Патрік (45+1 хв.)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каштру прийшов у "Шахтар" налагодити гру в обороні

В першому турі чемпіонату України "Динамо" зіграє проти "Карпат", а "Шахтар" зіграє проти "Олександрії"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" за 3 хвилини виграло Суперкубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути