пʼятниця, 14 травня 2021 15:57

"Динамо" взяло Кубок і Чемпіонство

"Динамо" взяло Кубок і Чемпіонство

Для київського "Динамо" нинішній сезон можна назвати більш ніж вдалим. Принаймні, останні дні. Кияни змогли взяти і Кубок, і достроково забезпечити собі чемпіонство в національній першості.

Як повідомляє портал ВсеПроСпорт, дострокове чемпіонство, про яке можна було говорити практично зі стовідсотковою впевненістю, "Динамо" забезпечило собі ще за три тури до кінця чемпіонату. Найближчий суперник киян, "Шахтар", відстає на 16 очок, і навіть за умови всіх перемог "гірників" вони не зможуть наздогнати лідера таблиці.

У фіналі Кубка, яких проходив на стадіоні в Тернополі, у "Динамо" все було не так однозначно. У суперники їм дістався менш титулований клуб, який, проте, зміг піднятися до "бронзового" рядку в чемпіонаті. Мова про "Зорю".

При цьому, якщо у "Динамо" в скарбничці вже були всі можливі національні трофеї, то для луганської "Зорі" фінал був воістину знаковою подією. Якби футболістам з "Зорі" вдалося перемогти, вони б вперше взяли Кубок.

Варто віддати належне гравцям "Зорі", які вийшли на поле з явним наміром битися до останнього. Незважаючи на те, що перший небезпечний момент виник лише через 20 хв після свистка, футболісти Скрипника встигли до цього часу отримати попередження за жорстку гру, а ще - вивести з ладу Бесєдіна.

Що стосується небезпечних моментів і володіння, то перевага очікувано була у киян, які особливо придавили суперників в кінці першого тайму, показавши небезпечні моменти на 38-й і 41-ій хвилинах.

Перерва не змогла переламати гру кардинально - кияни більше володіли м'ячем, частіше атакували. Але варто віддати належне "Зорі", так як до фінального свистка рахунок на табло залишився "Не розмоченим".

Незважаючи на всі зусилля киян закінчити матч в основний час, арбітрам довелося переносити гру в овертайм. Перший додатковий тайм виявився більш вдалим для "Динамо", які відкрили рахунок.

Вбити інтригу кияни могли трохи пізніше, коли за знесення футболіста в ворота "Зорі" призначили пенальті. Воротар зумів парирувати удар в кут, зберігши шанси "Зорі" відігратися до кінця додаткового часу, але супернику "Динамо" не вдалося цього зробити. Так що, з мінімальною перевагою кияни взяли свій черговий Кубок.

На закінчення відзначимо, що "Динамо" провели хороший матч, про що сказав і Шевченко. Він також подякував "Зорі" і зазначив, що суперник грав на рівні, зберігши інтригу до фінальних хвилин матчу.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" взяло Кубок і Чемпіонство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути