пʼятниця, 30 березня 2012 16:04

"Динамо" випередило "Шахтар" за кількістю пробитих пенальті

"Динамо" випередило "Шахтар" за кількістю пробитих пенальті

Київське "Динамо" в чемпіонатах України пробивало пенальті частіше за "Шахтар". Про це в п'ятницю, 30 березня, повідомляє прес-служба Гірників, підрахувавши кількість одинадцятиметрових на користь грандів вітчизняного футболу.

"Тема призначених та непризначення, забитих і незабитих пенальті останнім часом досить популярна у вітчизняних ЗМІ. Хто частіше виконує одинадцятиметрові, кому рідше пробивають - все це тема для міркувань і різних висновків. За великим рахунком, очевидно, що частіше розраховує на пенальті той , хто більше і активніше атакує. Рідше - хто відсиджується в обороні і не володіє достатньою технікою для нейтралізації потенціалу форвардів суперника", - зазначає офіційний сайт Гірників.

Напередодні матчу з "Динамо", який пройде 7 квітня, прес-служба "Шахтаря" взялася підрахувати, скільки разів били з позначки гравці найуспішніших команд українського футболу.

В розрахунок бралися всі матчі, які провели в чемпіонатах країни Гірники і кияни за час самостійного українського чемпіонату. Тобто з 1992 року по сьогоднішній день.

"Шахтар" бив пенальті 134 рази. Вразити ворота вдалося 100 разів. Суперники Гірників отримували право на одинадцятиметровий 49 разів.

"Динамо" пробивало 142 рази (107 вдало), а воротам столичного клубу його суперники погрожували з "точки" в 34 випадках.

Як повідомлялося раніше, згідно зі статистикою за останні три сезони української Прем'єр-ліги (2009-10, 2010-11, 2011-12), в ворота суперників донецького "Шахтаря" призначається найбільше пенальті.

Команді Мірчі Луческу належить беззастережне лідерство за кількістю 11-метрових ударів, призначених у ворота суперників "Шахтаря".

За останні три роки Гірники 21 раз отримували право пробивати пенальті у ворота своїх опонентів, і тільки один раз арбітр вказував на позначку воріт "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" випередило "Шахтар" за кількістю пробитих пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути