вівторок, 29 жовтня 2013 18:27

"Динамо" відчує відсутність такого спаринг-партнера, як "Арсенал" - Щербачов

"Динамо" відчує відсутність такого спаринг-партнера, як "Арсенал" - Щербачов
Щербачов: "Загибель "Арсенала" закономірна". Фото: telekritika.ua

Відомий спортивний журналіст і телеведучий Валентин Щербачов прокоментував для Gazeta.ua ситуацію, пов'язану зі зникненням з футбольної карти країни київського "Арсеналу". Нагадаємо, сьогодні було оголошено про зняття клубу з чемпіонату України і початок процедури банкрутства.

- Це дійсно втрата. У Києві був клуб, який міг конкурувати в чемпіонаті країни, створювати інтригу. Був дуже хороший тренер Леонід Кучук - людина не меркантильна, а професіонал своєї справи. Він відчув, що тут каші не звариш. І коли в нього увірвався терпець, це стало першим дзвінком до того, що господарі "Арсеналу" до клубних справ ставляться абияк. Досить згадати виліт команди з Ліги Європи після технічної поразки через недотримання регламенту. Що ще раз говорить про недбале ставлення до іміджу "Арсеналу".

В принципі, все було вирішено давно. Ще в минулому сезоні. Реальний господар - Ігор Коломойський - не міг розриватися на всі фронти. А той, хто його представляв - Вадим Рабинович - людина нефутбольна, скажемо прямо. І клуб йому був потрібен виключно для іміджу. А коли почалися різного роду навколофутбольні непорозуміння, виявився нікому не потрібний. Онищенка умовили взяти "Арсенал", але йому більше цікавий кінний спорт, а футбол просто по духу не близький.

Зараз же ситуація така, що всі, хто має гроші, не хочуть їх "світити". І тому господар навряд чи знайдеться. І лист-відчай гендиректора - яскраве тому свідчення. Без грошей довго не протягнеш, будь-якому ентузіазму рано чи пізно настає межа.

- Всього за півроку наказали довго жити спочатку "Кривбас", тепер - "Арсенал". Наскільки нинішні футбольні керівники країни володіють реальною ситуацією про стан справ у нашому футболі?

- Володіють остільки - оскільки. ФФУ, як громадська організація не впливає на політику клубів, адже її основна функція - розвиток футболу в країні, а пріоритет - збірні. Тим не менше, потрібно знаходити якісь варіанти об'єднання зусиль і керівників структур, і президентів клубів, місцевої еліти. Потрібна координація з тією самою Прем'єр-лігою, прагнення знайти компроміс між інтересами господарів клубів і країни.

- Судячи з усього, з останнім не склалося. "Арсенал", як і "Кривбас", гинули не один день і у всіх на очах. Але жорстких і рішучих заходів щодо їхнього порятунку з жодного боку так і не послідувало. Більше того, обидва клуби без особливих проблем отримали ліцензії на наступний сезон.

- На жаль, так. І це зайвий раз підтверджує, що в нашому футболі дуже мало талановитих менеджерів, управлінців, здатних взяти на себе відповідальність. При цьому ще й фінансово незалежних, які не будуть сидіти з простягнутою рукою і чекати чергової подачки від господаря. Адже грають зараз не футболісти, а грошові мішки. Футбол перетворився на змагання дуже багатих людей, які змагаються, хто кого перевершить. Вони рахують тільки гроші, а не моральну або історичну шкоду. Що їм до того, що для жителів такого промислового міста, як Кривий Ріг футбол був чи не єдиною віддушиною? Та й по Києву зникнення "Арсеналу" теж вдарить добре.

- Як це відіб'ється на "Динамо"?

- Відсутність "Арсенала" динамівці відчують. І дуже добре. Це був як-ніяк, а подразник, спаринг-партнер, який змушував мобілізуватися. Та й саме київське дербі викликало певний інтерес, незважаючи на те, що вболівальників у "Арсенала" значно менше, адже практично всі в Києві виросли на традиціях "Динамо". Біло-сині зараз не в кращому стані, і підстав хтось зараз "Арсеналу" плече, він міг би багато зробити для "одужання" "Динамо".

- Чи слід чекати перестановок у керівних футбольних органах після того, що сталося?

- Не думаю, що зміни будуть радикальними. В кінці року буде конгрес ФФУ, все це буде винесено на суд його учасникам. Але серйозних змін навряд чи доведеться чекати. Нинішній склад федерації працює трохи більше року і, як завжди, слід чекати відмовок, що, мовляв, тільки почали працювати, часу пройшло занадто мало. В будь-якому разі, ми все почуємо з перших вуст Анатолія Конькова. А поки можемо тільки гадати.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" відчує відсутність такого спаринг-партнера, як "Арсенал" - Щербачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути