Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2019 19:36

"Динамо" поступилося в серії післяматчевих пенальті "Хоффенхайму" та покидає Юнацьку Лігу чемпіонів

"Динамо" поступилося в серії післяматчевих пенальті "Хоффенхайму" та покидає Юнацьку Лігу чемпіонів
Ігор Костюк зміг вивести "Динамо" до 1/8 Юнацької Ліги чемпіонів.

Юнацька команда "Динамо" не змогла в Німеччині переграти своїх одноліток із "Хоффенхайму". Основний час матчу завершився сухою нічиєю 0:0. Долю виходу до наступного раунду Юнацької Ліги чемпіонів вирішували післяматчеві пенальті, де господарі поля були влучнішими 4:2.

"Динамо" не змогло розраховувати на свого основного воротаря Нещерета та провідного центрального захисника Сироту. Тому були невеликі побоювання за захисну лінію динамівців.

В першому таймі була рівна гра. Попри те, що "Хоффенхайм" грав вдома при власних вболівальниках, німці не йшла великими силами вперед. Оборонці "Хоффе" дуже уважно виконували свої безпосередні обов'язки. Це можна пояснити тим, що господарі побоювалися юнацьку команду "Динамо". Грав в більшості проходила в середині поля. Футболісти "Хоффенхайму" контролювали м'яч, але ніякої загрози воротам Моргуна це не несло. Динамівці намагалися швидко переходити середину поля шукаючи швидкісного Супрягу, пресингувати захисників, але окрім напівмоментів біля воріт суперника нічого не створювали. В таких епізодах дуже важлива індивідуальна майстерність, яка може вирішити долю епізоду. Своїми шансами Булеца та Надольський не скористалися.

Під кінець першого тайму "Хоффенхайм" трішки збільшив темп гри, сподіваючись спробувати натиснути на суперника. "Київський горішок" виявився міцним – нічого небезпечного у господарів не вийшло. Навпаки, пропустили контратаку, коли могли пропустити у власні ворота.

По першому тайму стало зрозуміло, що господарі в першу чергу "Хоффенхайм" намагається не дати футболістам "Динамо" грати у їх звичну гру. Намагаючись дрібними фолами збивати темп гри. Приділяючи максимальну увагу динамівським лідерам та руйнуванню гри суперника.

"Хоффенхайм" намагався не дати "Динамо" грати у свій футбол


Зазвичай, такі матчі тримають до першої помилки. Повинно бути відчуття впевненості у собі, та вміння чекати, щоб перемагати у таких матчах. На кону – прохід до чвертьфіналу турніру. Ніхто ризикувати не хотів. Обидві команди чекали помилки суперника. Перший удар в матчі в отвір воріт був нанесений тільки після часу гри.


В другому таймі гра проходила зі перемінним успіхом. По черзі команди володіли ініціативою. В більшості своїй всі атакувальні потуги обох команд завершувалися не доходячи до штрафної суперників. Господарі поля мали дві хороші можливості біля воріт "Динамо". Спочатку киян виручив воротар Моргун, а в другому епізоді воротаря підстрахував захисник. Ігор Костюк відповів проведеними замінами із бажанням освіжити гру. Деякі гравці "Динамо" під кінець гри вже явно втомилися. Гра під кінець матчу вирівнялася. Долю чвертьфіналу мали вирішити післяматчеві пенальті.


У футбольній лотереї більше пощастило господарям поля – 4:2. Тут про себе дала відсутність основного воротаря Нещерета. Моргун не змін відбити жоден із чотирьох ударів.
Незважаючи на поразку "Динамо" покидає Юнацьку Лігу чемпіонів із високо піднятою головою. Головне завдання подібних турнірів – досвід та самоствердження для молодих гравців.

В цьому сезоні Юнацької Ліги чемпіонів остаточно стало ясно, що Цітаїшвілі, Булеца та Попов вже стукають в двері першої команди. Свій величезний потенціал показали зовсім юні Скорко, Шулянський, Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13-річного Владислава Нагрудного називають новим Шевченком

Юнацька команад "Динамо" повторила свій успіх сезону 2016-2017, коли змогла дійти до 1/8 Юнацькох Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" поступилося в серії післяматчевих пенальті "Хоффенхайму" та покидає Юнацьку Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути