неділя, 11 травня 2014 21:21

"Динамо" перемогло "Іллічівець" на порожньому "Олімпійському"
7

Фото: Ірина КОЗЮПА

Всі матчі передостаннього 29-го туру прем'єр-ліги України проходять в один день і без глядачів. Таке рішення виконкому Федерації футболу Українии через напружену ситуацію в Україні, особливо на Сході. У зв'язку з цим кілька матчів змінили локацію. Так маріупольський "Іллічівець" свій домашній матч з київським "Динамо" проводить у Києві на порожньому 70-тисячному "Олімпійському".

Поєдинок розпочався з хвилини мовчання за жертвами АТО, яка пройшла 9 травня у Маріуполі. Тоді загинули 7 осіб, 39 отримали поранення.

Фанати "Динамо" вивісили на трибуні протилежній до центральної два банери "Воля України або смерть" та "Фінал без глядачів - фінал для Федерації". Так протестують проти рішення проводити вирішальний матч Кубка України між "Динамо" та "Шахтарем" при порожніх трибунах. Додамо, що місто-господар фіналу поки невідоме. Серед варіантів - Полтава та Львів.

Сьогодні кияни вже з 14-ї хвилини залишилися у меншості. Євген Макаренко отримав пряму червону картку від головного арбітра матчу Анатолія Жабченка за фол у власному штрафному майданчику. За дві хвилини до того рахунок у зустрічі відкрив Огнен Вукоєвич. Передачу віддав земляк хорвата Домагой Віда. 

На 80-й хвилині Браун Ідейє реалізував пенальті. Голкіпер "Іллічівця" Євген Гальчук порушив правила у своєму штрафному майданчику. Жабченко покарав воротаря попередженням і 11-метровим.

Додамо, що сьогодні "Шахтар" захистив чемпіонське звання. "Гірники" перемогли луганську "Зорю" - 3:1.

Матчі завершального 30-го туру пройдуть 18-го травня.  

Іллічівець - Динамо Київ

Голи: 0:1 - 13 Вукоєвич, 0:2 - 80, пенальті Ідейє.

Іллічівець - Гальчук, Путівцев, Ордець, Іщенко, Бутко, Гречишкін (Цюпа, 46), Довгий, Тотовицький (Кисіль, 67), Чурко (Яворський, 90), Мишнєв, Кулач.

Динамо Київ - Рибка, Даніло, Драгович, Віда, Макаренко, Вукоєвич, Велозу (Гармаш, 76), Ярмоленко (Ленс, 46), Безус (Селін, 38), Калитвинцев, Ідейє.

Попередження: Калитвинцев (20), Драгович (59), Гальчук (80), Вукоєвич (90), Путівцев (90).

Вилучення: Макаренко (14).

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" перемогло "Іллічівець" на порожньому "Олімпійському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути