субота, 19 травня 2018 22:05

"Динамо" обіграло "Шахтар" у Києві

"Динамо" обіграло "Шахтар" у Києві
За чотири матчі проти "Динамо" "Шахтар" забив один м'яч

"Динамо" втретє в сезоні перемогло "Шахтар". Цього разу в Києві з рахунком 2:1. Для обох команд це був останній матч чемпіонату.

Донеччани вийшли на гру в експериментальному складі. Приблизно такому, який виступатимуть наступного сезону. І ця команда, і ці бразильці не є такими грізними, як основа гірників. Без Бернарда, Фреда, Ферейри й Ісмаілі "Шахтарю" буде важко зберегти виграні цього річ титули. У першому таймі матчу проти киян гості володіли ініціативою, а в другому мали значно менше нагод. Цілком імовірно, що не "Шахтар" не буде фаворитом № 1 наступного року.

Циганков і Вербич лише набирають на силі. Прогресує Шапаренко. Закріпився на правому фланзі захисту Кенджьора. Миколенко може стати черговим молодим відкриттям цього сезону. Якби на початку сезону вболівальникам "Динамо" назвали основний склад улюбленої команди в останньому матчі, вони би дуже здивувалися. Однак навряд чи хтось із них зараз сумнівається, що на поле виходять саме найсильніші виконавці.

"Шахтар" за чотири матчі чемпіонату жодного разу не переміг "Динамо", а в трьох узагалі поступився. Погана прикмета з огляду на наступний сезон. Ще в сезоні 2015-16 "Динамо" Сергія Реброва попри виграний титул двічі програло гірникам в чемпіонаті й бездарно поступилося чемпіонством у наступному році.

Донецьк уперше показав Додо. Здається, молодий фланговий гравець не буде з обойми тих, які бронюють собі місце в стартовому складі відразу. Бразилець нічим не кращий від молодих українців. Здається, його чекатиме доля не Фернандіньо, який почав грати відразу, а Дентіньо, який роками сидить на лаві запасних.

Олександр Хацкевич виборов фінішем чемпіонату карт-бланш на наступний сезон. "Динамо" прогресує і це очевидно. Однак програш титулу наступного сезону йому не пробачать. А ще наставник киян показав себе справжнім патріотом клубу. Він дав Олегу Гусєву попрощатися з уболівальниками. Пригадується, як свого часу москвич Сьомін так і не випустив на поле Максима Шацьких.

Динамо
Бойко, Бурда, Кадар, Кенджьора, Миколенко, Гармаш, Буяльський (Сидорчук, 57), Вербич, Шапаренко (Гусєв, 74), Циганков, Беседін

Шахтар
П'ятов, Додо, Хочолава, Ракицький, Ісмаілі (Матвієнко, 46), Степаненко, Алан Патрік, Коваленко (Велінгтон Нем, 64), Дентіньо (Ферейра, 82), Марлос, Кайоде

Голи: Вербич, 16, Марлос, 23 з пенальті, Хочолава 54, (автогол)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" - "Шахтар" 2:1. Кияни перемогли в прощальному матчі Гусєва

В підсумковій таблиці "Шахтар" випередив киян на два бали

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" обіграло "Шахтар" у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути