середа, 02 жовтня 2019 12:21

"Динамо" може зайти далеко в Юнацькій Лізі чемпіонів

Сьогодні о 17:00 "Динамо" стартує в Юнацькій Лізі чемпіонів. Підопічні Ігоря Костюка вдома зіграють проти "Шендії" з Північної Македонії.

Gazeta.ua знайомить читачів більше про юнацьку команду "Динамо".

Юнацька Ліга чемпіонів – турнір, де молоді гравці можуть себе проявити. Свого часу в цьому турнірі показали себе: Олександр Зінченко, Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, які зараз є гравцями збірної України. У сезоні 2014-2015-х юнацька команда "Шахтаря" дійшла до фіналу турніру, де поступилася "Челсі".

Аналогічна історія для "Динамо". У сезоні 2016-2017-х "динамівські" юнаки виграли 5 із 6 матчів групи Юнацької Ліги чемпіонів, залишивши за спиною одноліток із "Бешикташу", "Наполі" та "Бенфіки". З того покоління гравців Микола Шапаренко, Віталій Миколенко вже грають за першу команду "Динамо". Назарій Русин і Богдан Лєднев набираються досвіду в "Зорі", а Сергій Булеца та Владислав Супряга - у "Дніпрі -1".

Юнацька Ліга чемпіонів - шанс проявити себе молодим гравцям

Минулого сезону юнацька команда "Динамо" дійшла до 1/8 цього турніру. Тільки в серії післяматчевих пенальті поступилися "Хоффенхайму". Георгій Цітаїшвілі та Денис Попов із тої команди вже стукаються у двері першої команди "Динамо".

Команда "Динамо" грає в Юнацькій Лізі чемпіонів завдяки тому, що змогли виграти чемпіонат серед 19-річних в Україні. Тут формат участі у турнірі відрізняється від тих, команд, які мають свого представника у дорослій Лізі чемпіонів. Групового етапу немає. Команда грає на виліт стикові матчі. Перші три протистояння складаються з двох ігор, а потім переможця виявляє тільки одна гра.

Порівняно з минулим сезоном, "Динамо" через віковий цензор втратили відразу декілька ключових футболістів порівняно з попереднім сезоном. Попов та Булеца – головні втрати команди Костюка. Цього сезону базовим є 2001 рік народження гравців. Тільки 5 футболістів можуть бути на рік старше. Головною зіркою в складі "Динамо" став Георгій Цітаїшвілі, для якого це буде вже 4-а Юнацька Ліга чемпіонів поспіль. Хорошим підсиленням має стати опорник Богдан Білошевський, який пройшов за квотою гравців 2000 року народження. Має допомогти в атаці 19-річний Данило Сухоручо, який минулого сезону багато забивав за молодіжні команди "Арсеналу", граючи в оренді.

Автор: Динамомания
  Артем Шулянський
Артем Шулянський

Минулого сезону багато футболістів вже отримали досвід виступів у цьому турніру. Тому варто сповідатися, що новий сезон має всі шанси стати більше успішним для команди Ігоря Костюка. Цей тренер працює з командою вже 3-й сезон. Зарекомендував себе як прихильник атакувального, видовищного футболу. Команда Костюка завжди славиться свою атакою та видовищністю гри. У цьому сезоні "динамівці" не мають рівних у чемпіонаті Ю-19, здобувши у 6 матчах 6 перемог і маючи різницю 31:1.

"Динамо" грає в атакуючий футбол

Талановитих футболістів у цій віковій категорії вистачає. 18-річний воротар Руслан Нещерет минулої зими їздив на збори з першою командою "Динамо". На правому фланзі захисту з кращої сторони проявляє себе 17-річний Данило Скорко. Лідером захисту є 19-річний Олександр Сирота. Великі сподівання, що з півзахисників Артема Шулянського та Вікентія Волошина виростуть сильні гравці. Вже на юнацькому рівні ці футболісти показують креативні здібності. Не менші перспективи мають форварди Владислав Ванта та Євген Ісаєнко. Щоправда, останньому заважають травми розкрити власний потенціал.

Є у складі "Динамо" також один легіонер – нігерійський півзахисник 18-річний Джозеф Окоро. Цей футболіст має зріст під 190 см. Приїхав до Києва минулої зими за рекомендацією відомого агента Дмитра Селюка як захисник, але в системі клубу знайшов себе всередині поля.

Автор: twitter
  Джозеф Окороко
Джозеф Окороко

Якщо минулого сезону команді Ігоря Костюка не вистачило досвіду, щоб перемогти "Хоффенхайм" та пройти до 1/4 фіналу Юнацької Ліги чемпіонів, то зараз є шанс покращити результат. Головне, щоб жереб для команди був схильний, починаючи з 1/32 фіналу. Тренерський штаб і кістяк гравців вже отримали потрібний досвід. Крім того, наявність Цітаїшвілі дозволяє мати додатковий козир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соль не має перспектив у "Динамо" - журналіст

"Динамо" 3 жовтня зіграє матч 2-го туру Ліги Європи проти швейцарського "Лагано". Поки "динамівці" ділять 1-е місце з "Копенгагеном", маючи у своєму активі одну перемогу в першому турі.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" може зайти далеко в Юнацькій Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути