четвер, 19 вересня 2013 02:49

"Динамо" може одночасно виставити два рівноцінних склади" - наставник "Генка"
12

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Традиційна передматчева прес-конференція наставника бельгійського "Генка" Маріо Беена розпочалася з фотосесії. Наставник прийшов до журналістів із захисником з ПАР Анеле Нгцонгца.

Перед тим як почати відповідати на питання журналістів, гості кілька хвилин позували і посміхалися для фотографів. Особливо впевнено і комфортно перед об'єктивами себе почував тренер. Він навіть жестами закликав українську дівчину фотографа приєднатися до колег. Мовляв, потім такої можловості не буде.

Спочатку на питання відповідав гравець. Коли цікавість до Анеле вичерпалася, він пішов готуватися до тренування. Беен говорив багато і досить цікаво. У наставник "Генка" все добре з почуттям гумору і він використовував кожну нагоду для жарту. Завдяки чому врешті нарвався на комплімент від українських ЗМІ.

"Дякую. Це поки краще питання сьогодні," - знову пожартував Маріо.

Незважаючи на всю веселість, гості серйозно налаштовані на гру з "Динамо".

"Ліга Європи — це дуже важливий турнір для нас, - каже Беен. - Ми вже втретє поспіль виступаємо на цій стадії, але нам ще не вдавалося виходити у плей-офф. Ліга Європи - це лакмусовий папірець для "Генка", який дозволяє нам спробувати свої сили у матчах із провідними європейськими командами."

Журналісти попросили тренера виділити гравців у складі "Динамо", які йому запам'яталися.

"Мені всі прізвища перечислити? Повірте ми справді дуже добре підготувалися до матчу з "Динамо". Ми уважно вивчили гру з "Металістом". Не дивлячись на поразку "Динамо" - це кваліфікована команда, яка одночасно може виставити два рівноцінних склади. Невдачі киян у чемпіонаті точно не гарантують нам легкого життя у завтрашній грі.

Зі схемою на гру я ще не визначився. Над тактикою нам ще доведеться поламати голову. Якщо будемо тільки захищатися у Києві, то навряд чи візьмемо тут очки. Треба подумати, як нам забити гол у ворота "Динамо".

"Генк" невдало стартував у чемпіонаті Бельгії. Але останній матч "шахтарі" виграли з рахунком 5:2.

"Наші справи вже йдуть на краще. Наші гравці знають, що за помилки будуть оштрафовані. Футболісти — професіонали. Вони вміють робити висновки і надалі уникати помилок."

Беен остерігається появи на полі нападника Дьємерсі Мбокані, який тривалий час виступав у Бельгії за "Стандарт" та "Андерлехт".

"Мбокані — фантастичний нападник. Якщо він вийде проти нас на поле, то нам доведеться поламати голову над тим, як його нейтралізувати".

Анеле ніколи раніше не грав на таких великих стадіонах, як "Олімпійський", який вміщує 70 тисяч вболівальників.

"Мені ще не доводилось грати на таких великих і містких аренах, - зізнається футболіст. - Можливо спочатку мені буде незвично, але це не означає, що я зіграю нижче своїх можливостей. Ми приїхали, щоб взяти тут очки. Так, ми розуміємо, що не є фаворитами групи, але без боротьби ми не здамося."

Захисник передав привіт Джермейну Ленсу і назвав динамівця хитрим гравцем.

"Тренер запитував мене про Ленса. Я його попередив, що це дуже хитрий і технічний футболіст. Зате у мене буде додатковий стимул вдало зіграти проти "Динамо", - зазначив Анеле.

Нагадаємо, матч Ліги Європи "Динамо" - "Генк" відбудеться 19 вересня на "Олімпійському". Початок о 22:05. Пряма трансляція на телеканалі 2+2.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" може одночасно виставити два рівноцінних склади" - наставник "Генка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути