середа, 04 листопада 2015 15:34

"Динамо" бодай нічию – 21.45, чемпіон України почне гру проти "Челсі"
8

Фото: fcdynamo.kiev.ua

Відверто – шансів навіть на нічию в "Динамо" сьогодні небагато. Попри те, чемпіон України приїхав на "Стемфорд "Брідж" у найкращий для цього час: чинний чемпіон Англії у поточному сезоні йде 15-м. Програє майже усім – від "Манчестер Сіті" до "Крістал Пелас".

Але це "Челсі". Клуб, припертий до "стінки". Який гратиме вдома за повної підтримки публіки. Не знаємо, як Абрамович, але вона цілковито на боці свого тренера Жозе Моуріньйо. І навіть такий "Челсі" здатний домінувати над "Динамо". Що і показав у першій половині "доперервної" частини київського матчу.

Далі кияни, щонайменше, вирівняли гру. Причина очевидна: супернику бракувало фітнесу. Сеск та Вілліан ледь пересували ноги.

І тут постає ключове питання: як Моуріньйо підготував "Челсі" до сезону з точки зору фізичної підготовки, чи не прорахувався? Можливо, крім проблем у роздягальні, в яких ніхто уже не сумнівається, є й елементарні – команда не біжить. І в цьому шанс "Динамо". Зачекати, поки "Челсі" висуне язика на плечі.

Тільки треба пам'ятати: гра в Англії. Де завжди непросто, де бракує навичок гри в такому високому темпі навіть командам з більш якісних чемпіонатів, ніж український. Кияни цього року вже грали на Туманному Альбіоні. У Ліверпулі на "Гудісон Парк". І "здалися" саме у другому таймі, не витримавши щільного ігрового ритму.

За "Челсі" вже почали роботу Педро та Іванович, раніше травмовані. Слід врахувати, що в програній суботній грі проти "Ліверпуля" Моуріньйо засадив на лаву запасних Сеска та Матіча – ключових опорних півзахисників. Ну, гаразд, у випадку з Сеском напишемо – центральний. І, можливо, саме через відсутність іспанця Азар не мав "смачних" передач – не Обі Мікелу ж з Раміресом їх віддавати.

Очевидно, сьогодні Матіч та Сеск вийдуть з перших хвилин. Стосовно Азара – не були б такими упевненими, бо відновився Педро. Точно можна ставити на Вілліана – він робить усе, що може, а штрафні так взагалі б'є майстерно.

"Динамо" не може лізти вперед – це ясно. Команди Моуріньйо завжди контролюють суперника, а не м'яч. Відтак – у них фатальні для опонента контратаки. Це Сергій Ребров розуміє не гірше за нас. Як і те – наскільки важливо не програти повітряну боротьбу і як важко це зробити в протиборстві з Террі, Івановичем, Матічем.

"Динамо" гратиме без Даніло Сілви. Згадаєш, що з ним зробив Бернард – так і не дуже жалкуватимеш. З іншого боку, відтепер зліва точно вийде Антунеш – точно не еталон оборонної надійності.

Давайте взагалі спробуємо спрогнозувати склад ДК: Шовковський - Віда, Хачеріді, Драгович, Антунеш - Рибалка, Сидорчук - Ярмоленко, Буяльский, Гонсалес – Мораес.

Сьогодні для чемпіона України – черговий і чи не найважливіший тест. Внутрішні турніри давно не можуть показати реальний потенціал "Динамо". Після програшу "Шахтареві" здалося, що він завищений. Київська гра з "Челсі" довела, що команда не настільки слабка, як могло здатися по "Класичному".

Все як завжди – 21.45 початок матчу. 20.30 – стартує наша текстова трансляція.

"Динамо"!

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" бодай нічию – 21.45, чемпіон України почне гру проти "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути