субота, 17 квітня 2010 16:49

Діка Адвоката назвали футбольною повією

Діка Адвоката назвали футбольною повією

Відомий футбольний менеджер Дмитро Селюк, який часто буває у країнах Бенілюксу, і, в тому числі, в Бельгії, поділився своєю думкою про недавню відставку Діка Адвоката з поста головного тренера бельгійської збірної.

Нагадаємо, за неофіційною поки що інформацією, Адвокат вирішив відмовитися від збірної Бельгії заради посади наставника національної збірної Росії. Це не заперечує ні сам фахівець, ні президент Російського футбольного Союзу (РФС) Сергій Фурсенко.

"Я з повагою ставлюся до президента РФС Сергія Фурсенка. Але мені важко зрозуміти мотиви запрошення на посаду головного тренера збірної країни людину, яка в залежності від суми контракту так легко змінює свої орієнтири і принципи, - цитує Селюка Bobsoccer. - Фактично Адвокат повів себе як футбольна повія. Чого може навчити такий вчинок молодь і російських уболівальників?

Перш ніж запропонувати контракт цьому фахівцю, пану Фурсенку варто замислитися: про який патріотизм головного тренера збірної може йти мова, якщо він з легкістю розриває контракти, відправляючись туди, де більше платять? Виходить, якщо завтра знайдеться команда, яка буде готова заплатити Адвокату ще більше грошей, він точно так само продасть російську збірну, як зараз продав бельгійську?".

"Своїм вчинком Адвокат повністю дискредитував своє ім"я в очах уболівальників всієї Європи. Цей крок викликав украй негативну реакцію, - додав Селюк. - Російські шанувальники футболу, переконаний, теж задумалися про те, яка людина може прийняти збірну. Зрештою, дуже важлива не тільки спортивна, а й моральна складова.

Тим більше, коли мова йде про національну команду. Важко зрозуміти, чому РФС так орієнтований на голландців, тим більше, що збірна цієї країни довгий час не домагається серйозних успіхів. До речі, самі голландці чомусь не запрошують іноземних фахівців. Тренер збірної, в першу чергу, психолог і особистість, здатний надихнути, об"єднати і налаштувати команду.

На мій погляд, серед російських фахівців є люди, які вміють це робити - Валерій Газзаєв, Валерій Карпін, Юрій Сьомін, Сергій Овчинников. Проте, до Росії їде людина, яка за гроші змінила всім принципам. Що виглядає особливо дивним, оскільки днями з ініціативи Фурсенка був підписаний "кодекс честі".

Зараз ви читаєте новину «Діка Адвоката назвали футбольною повією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути