Ексклюзиви
понеділок, 10 січня 2011 15:48

Діамант став символом Донецька до Євро-2012

Діамант став символом Донецька до Євро-2012

Напередодні Євро-2012 Донецьк обзавівся власними символом і девізом.

Як повідомили "Комментариям" в Єдиному координаційному центрі з підготовки та проведення Євро-2012 в Донецькій області, виявилося, що краще за всіх відчувають рідне місто дівчата: символом міста став червоний діамант, запропонований донеччанкою Діаною Берг.

Девізом столиці Донбасу стало цілком європейське "Open your mind - open Donetsk!" авторства ще однієї мешканки міста, Юлії Багрій. Її варіант обійшов двох інших претендентів: "Якщо десь і є футбольний рай - так то ж наш донецький край" і "Донецьк - арена доблесті і слави".

Діана Берг, яка запропонувала ідею червоного діаманту, в описі логотипу зазначила, що він має багато значень. Зокрема, це літера Д - початкова буква назви міста; розпечене до червоного вугілля - золото і символ Донецька, промислової столиці країни; стилізована троянда - гордість міста, символ його краси і культурного розвитку; трикутні форми - терикони, що відрізняють краєвид Донецька від інших міст України.

Нагадаємо, що девіз і емблему міста донеччани вибирали на спеціальному конкурсі, у фінал якого пройшли по три варіанти символу та слогану міста.

Зараз ви читаєте новину «Діамант став символом Донецька до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути