вівторок, 22 січня 2013 15:01

Десять років тому "Барселоні" не вистачило грошей на Роналду

Десять років тому "Барселоні" не вистачило грошей на Роналду
Роналду свого часу виявився "Барселоні" не по кишені. Фото: afp.com

Екс-президент футбольного клубу "Барселона" Жоан Лапорта розповів про те, що свого часу каталонці відмовилися від придбання Кріштіану Роналду, оскільки клубу елементарно не вистачило фінансових ресурсів на оформлення цієї угоди.

У підсумку португалець з лісабонського "Спортинга" перейшов у "Манчестер Юнайтед", а згодом - до табору принципового суперника "Барси" - мадридського "Реала".

"Барселоні" пропонували Кріштіану Роналду ще в той час, коли у нього був контракт зі "Спортингом", - наводить одкровення Лапорти "Спорт-Экспресс". - Тоді ми могли підписати його, заплативши менше, ніж у підсумку "МЮ". Але на той момент ми тільки-тільки оформили перехід Роналдінью, Куарежму і Рафу Маркеса, і нам просто не вистачило фінансових ресурсів ще й на Кріштіану Роналду".

Нагадаємо, перехід Кріштіану Роналду з лісабонського "Спортинга" в "МЮ" відбувся в 2003 році, а сума угоди склала 17,5 мільйона євро.

"Крім того, "Мілан" пропонував нам обміняти Роналдінью на Кака, - згадує Лапорта. - Власник італійського клубу Сільвіо Берлусконі спочатку підніс це як жарт, а потім швидко перейшов до серйозної розмови. Але угода так і не відбулася. Насправді дуже соромно, що у такого великого футболіста, як Кака, все так сумно закінчується в "Реалі".

Зараз ви читаєте новину «Десять років тому "Барселоні" не вистачило грошей на Роналду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути