пʼятниця, 22 листопада 2013 10:56

Данилов став єдиним кандидатом на вибори президента прем'єр-ліги

Данилов став єдиним кандидатом на вибори президента прем'єр-ліги
Вибори президента прем'єр-ліги відбудуться 4 грудня ФОТО: shahta.org

У середу 20 листопада завершився термін подачі заявок на участь у виборах президента української прем'єр-ліги.

Згідно зі статутом УПЛ, клуби мали право письмово вносити пропозиції щодо кандидатури на посаду президента. Реєстрація кандидатів припинилася за 14 днів до дати проведення загальних зборів учасників (4 грудня), тобто - 20 листопада.

Згідно з чинним регламентом президентом прем'єр-ліги може бути обрана будь-яка дієздатна особа, яка не є власником, співвласником, співробітником або представником клубу.

Як стало відомо порталу HotSport.ua з власного джерела, єдиним кандидатом, що подав заявку на участь у виборах, які відбудуться 4 грудня, став діючий президент прем'єр-ліги Віталій Данилов.

Нагадаємо, що Данилов є першим і поки єдиним президентом УПЛ з початку її існування . 27 травня 2008, коли власники 16 українських топ-клубів заявили про початок роботи прем'єр -ліги, він був обраний виконуючим обов'язки президента.

У липні 2009 року Данилов позбавився приставки в.о., ставши повноправним президентом УПЛ, а 1 грудня 2009 року його було переобрано у ході позачергових виборів. Чотири роки тому крім Данилова на посаду глави УПЛ також претендував виконуючий обов'язки президента запорізького "Металурга" Андрій Курганський (його кандидатуру висунули "Карпати" і "Металіст"), але на загальних зборах за кандидатуру чинного президента Данилова проголосували 9 з 16 представників клубів.

Також варто відзначити, що у 2009 році про своє бажання брати участь у виборах заявляли керівник ПФЛ Мілетій Бальчос та екс-президент ФК "Львів" Юрій Кіндзерський, але жоден з клубів елітного дивізіону їх ініціативу не підтримав.

Нагадаємо, що найближчі вибори президента української прем'єр-ліги відбудуться 4 грудня поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Данилов став єдиним кандидатом на вибори президента прем'єр-ліги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути