Ексклюзиви
субота, 03 березня 2012 15:17

ЧС з біатлону. Мартен Фуркад виграв спринт, Семенов - 22-й

ЧС з біатлону. Мартен Фуркад виграв спринт, Семенов - 22-й

Мартен Фуркад реабілітувався перед французькими вболівальниками за провальний мікст, вигравши спринтерську гонку на чемпіонаті світу в Рупольдингу. Здавалося б, нічого дивного: лідер Кубка світу завоював золоту медаль. Логічність картині додає срібло головного конкурента Фуркада в загальному заліку - Еміля Свендсена.

Однак обидва вони закінчили гонку відразу з двома промахами. При цьому на фініші їх розділили 15 секунд на користь француза. Третім фінішував Карл-Йохан Бергман, який тільки напередодні приїхав в Рупольдинг, так і не дочекавшись пологів дружини - в минулому біатлоністки збірної Норвегії Лів-К'єрсті Ейкланд. Тепер до Швеції Карл-Йохан повернеться як мінімум з одним подарунком.

Взагалі, вся шведська команда виступила вдало: у вісімці найсильніших, крім Бергмана, фінішували також Фредрік Ліндстрем і Бьорн Феррі. Так само "щільно" виступили французи, які додали до золота Фуркада-молодшого, ще й 5-е і 9-е місця Симона Фуркада і Алексіса Бефа. На цьому тлі вражає невдача російської команди - сьогодні росіяни не змогли підібратися навіть до десятки кращих.

Що стосується виступу української збірної, то потішити своїх уболівальників хлопцям знову не вдалося. Відносний оптимізм може викликати хіба що виступ Сергія Семенова, який став кращим з наших хлопців. З одним промахом Сергій закінчив гонку 22-м, а з чистою стрільбою міг претендувати на десятку. В очкову зону пробився також Артем Прима, місце в гонці переслідування, з непоганими перспективами пробитися в залікову зону, заробив Андрій Дериземля.

У загальному заліку Кубка світу зберігається стабільність: Мартен Фуркад зміцнив своє лідерство, Свендсен і Бірнбахер зберегли свої місця в трійці. Кращим з наших хлопців тепер став Сергій Семенов, який обійшов і Артема Приму, і Сергія Седнєва.

У заліку спринтерських гонок Фуркад, за одну гонку до розіграшу Малого кришталевого глобуса, випереджає Свендсена на 25 балів.

У заліку Кубка націй продовжують лідирувати росіяни, але французька команда скоротила половину зі свого колишнього 215-очкового відставання. Українська збірна залишається десятою без істотних перспектив змінити позицію в той чи інший бік.

1. Мартен Фуркад (1 +1) 24:18.6
2. Еміль Свендсен (1 +1) +15.1
3. Карл-Йохан Бергман (0 +0) +17.7
...
22. Сергій Семенов (0 +1) +1:17.2
35. Артем Прима (0 +1) +1:43.7
42. Андрій Дериземля (1 +1) +1:56.9
84. Сергій Седнєв (1 +2) +3:34.7

Зараз ви читаєте новину «ЧС з біатлону. Мартен Фуркад виграв спринт, Семенов - 22-й». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути