четвер, 27 січня 2022 08:00

Чому збірній України не потрібно натуралізовувати лідера "Шахтаря"

Чому збірній України не потрібно натуралізовувати лідера "Шахтаря"
Алан Патрік став лідером "Шахтаря". Фото: ФК "Шахтар"

За повідомленням журналіста Ігоря Циганика, донецький "Шахтар" розмірковує над натуралізацією півзахисника команди 30-річного Алана Патріка. Бразилець виступає в Україні із 2011 року та вже має потрібних п'ять років проживання в країні для отримання українського паспорту та набуття футбольного громадянтва. Можлива натуралізація допоможе "Шахтарю" з проблемою ліміту, або чотирьох гравців в складі команди з українським паспортом, які потрібні для чемпіонату України.

Дійсно, що Алан Патрік - один із найкращих гравців чемпіонату України та ключовий гравець "Шахтаря" в середині поля. Він конструктор атак донецької команди. Але для збірної України цей гравець не потрібен абсолютно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрік може стати четвертим. Усі бразильські футболісти в історії збірної України

В серединні поля збірної України велика конкуренція. Олександру Петракову потрібно розподіляти час серед наявних гравців. Тут грає найкращий асистент минулого сезону Серії А Руслан Малиновський. Чемпіон Англії та фіналіст Ліги чемпіонів Олександра Зінченко. Лідер "Динамо" та один із найкращих гравців на Євро у складі збірної України Микола Шапаренко. В "молодіжці" підростає талановитий Артем Бондаренко. У збірній місця для Патріка просто немає.

При тому, що бразильцю весною вже буде 31 рік. На високому рівні він зможе грати ще 2-3 роки. Великої перспективи в ньому немає. Є приклад того ж Марлоса, який допоміг в одному відборі, але вже на Євро від нього користі не було. Жуніор Мораєс взагалі великої користі не приніс. Обидва гравці теж отримували український паспорт в районі 30 років. Патрік старший за всіх своїх конкурентів в збірній України. Тому сенсу натуралізувати його просто немає.

Алан Патрік приєднався до "Шахтаря" із "Сантоса" у 2011 році за €4 млн. В сезонах 2013/16 виступав у Бразилії на правах оренди. Має у своєму активі виступи за юнацькі збірні Бразилії.

24 березня збірна України зіграє проти Шотландії у першому стиковому матчі відбору до Кубка світу.

Зараз ви читаєте новину «Чому збірній України не потрібно натуралізовувати лідера "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути