понеділок, 24 січня 2022 20:48

Черговий "козак" для збірної. "Шахтар" має намір натуралізувати ще одного бразильця

Черговий "козак" для збірної. "Шахтар" має намір натуралізувати ще одного бразильця
Алан Патрік. Фото: ФК "Шахтар"

Бразильський півзахисник "Шахтаря" Алан Патрік може отримати українське громадянство.

Про це заявив журналіст Ігор Циганик в ефірі авторської програми "ЦиганикLive", інформує сайт FootballHub.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" розпочав новий рік з розгромної перемоги над австрійцями

"У "Шахтарі" серйозно розглядають варіант пропозиції українського громадянства Алану Патріку. Він вже прожив достатню кількість часу, щоби отримати український паспорт. Таким чином донецький клуб отримає ще одного футболіста, який зможе постійно грати і не підпадатиме під жодні обмеження.

Цю проблему потрібно вирішувати, бо не так багато українських футболістів в "Шахтарі", які можуть виходити з перших хвилин і стабільно давати результат. З огляду на проблеми Степаненка з коліном, розраховувати на нього як на гравця, який зможе без травм пройти весь сезон, дуже і дуже складно", - сказав Циганик.

30-річний Алан Патрік виступає за "Шахтар" з 2011 року. Кілька разів донецький клуб віддавав його в оренду в бразильські клуби.

Закон України Про громадянство України передбачає чіткий перелік вимог до іноземця, який хоче прийняти українське громадянство.

Наприклад, є питання володіння державною мовою відповідно до рівня, встановленого законодавством України. Він підтверджується сертифікатом про рівень володіння державною мовою, який видається Національною комісією зі стандартів державної мови за результатами іспиту. Крім осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, або осіб, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, а також осіб, які отримали посвідку на тимчасове проживання.

Зараз ви читаєте новину «Черговий "козак" для збірної. "Шахтар" має намір натуралізувати ще одного бразильця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути