четвер, 04 листопада 2021 09:42

"Сантьяго Бернабеу свистів своїм і аплодував чужим" - реакція ЗМІ на поразку "Шахтаря" від "Реала"

"Сантьяго Бернабеу свистів своїм і аплодував чужим" - реакція ЗМІ на поразку "Шахтаря" від "Реала"
Михайло Мудрик є одним із головних талантів "Шахтаря". Фото: ФК "Шахтар"

У матчі четвертого туру Ліги чемпіонів "Реал" переміг "Шахтар" -2:1.

Gazeta.ua зібрала реакцію ЗМІ після поразки команди Роберто Де Дзербі у Мадриді.

"Футбол 24" хвалить українських молодих гравців на чолі із Михайлом Мудриком.

"Позитивний момент –Михайло Мудрик, Георгій Судаков, інші молоді українці стають не просто хорошими гравцями, яких варто відправити на парочку сезонів у "Маріуполь". Є певний прогрес, Михайло вже пережив пік слави після "Монако", нині міг взагалі злетіти дуже високо. Мав забивати й асистувати. Лише Вінісіус і Алан Патрік створили більше моментів для партнерів. При цьому аж 20 втрат за 70 хвилин гри. Лідер тут також Вінісіус, але він і відіграв увесь матч. Моментами губив свого гравця в оборонній фазі. Навіть тоді, коли за кілька секунд до того Де Дзербі особисто дав вказівку тримати в полі зору і не відпускати опонента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Шахтар" програв "Реалу"

Водночас як для такого рівня спротиву Мудрик витримав боротьбу виграв 5 з 8 дуелей, класно баражував між лініями, створював мадридцям проблеми навіть сміливими ривками з м'ячем. Подумати тільки, "Сантьяго Бернабеу" свистів своїм і аплодував чужим. Арена, яка знається на гарному футболі, зацінила Мудрика. Тепер потрібно не схопити зірочку і ще важче працювати над собою, аби поважали й інші. Все в його руках, але потрібно зробити правильний життєвий вибір. Приклад Матвієнка і Степаненка, які стали незамінними лідерами команди, мав би надихати, однак треба розуміти – легко не буде".

Де Дзербі зробив висновки після першого матчу та повернув до основи Тараса Степаненка, пише "Трибуна"

"На поле "Бернабеу" з перших хвилин вийшов Степаненко. І підсумок зустрічі підкреслює ефект такого рішення – на гру загалом і на рахунок зокрема. Нехай Де Дзербі й довелось хитромудро вбудовувати українця в тактичні побудови та опускати на лівий фланг захисту при розвитку власних атак.

Судіть самі. Сьогодні "Шахтар" завдав стільки ж ударів по воротах суперника, що й "Реал". Два тижні тому їх було втричі менше. Гольових нагод гірники в Мадриді створили навіть більше за господарів – 14 проти 13-ти. В Києві їх було вчетверо менше. Донеччани очевидно сьогодні були гостріші та сміливіші. Завдяки чому й змогли нарешті забити перший гол українських команд в цьому розіграші групового етапу ЛЧ".


Роберто Де Дзербі зробив висновки після першого матчу у Києві

Вищий клас "Реала" допоміг здобути йому перемогу, пише "Футбум".

"Що тосується залікових балів – тут знову пусто. "Реал" узяв класом. Насамперед за рахунок божевільної форми Керіма Бензема, який просто не помічає захисників, опиняється в потрібний час у потрібному місці і з дивовижною холоднокровністю реалізує свої моменти. Ну і в тренерській дуелі італійських фахівців Карло Анчелотті знову взяв гору над Роберто Де Дзербі. Так було в Італії, так сталося й у єврокубках.

Оборона "Шахтаря" провела черговий слабкий матч, пише Football.ua.

"Центр оборони Шахтаря є найбільш проблемною зоною команди рівно з того часу, як вона почала незмінно добувати собі місце у Лізі чемпіонів УЄФА. Якщо навіть по матчах в УПЛ можна спостерігати за тим, як від пари центральних "гірників" йде умовний "Денис Безбородько", то що там говорити, коли в пресинг включаються такі стерв'ятники, як Карім Бензема і Вінісіус Жуніор".

В іншому матчі "Інтер" переміг "Шериф" - 3:1.

У турнірній таблиці лідирує "Реал" із дев'ятьма очками. У "Інтера" сім пунктів та друга сходинка. "Шериф" займає третє місце із двома перемогами. У "Шахтаря" одне очко та останнє місце у групі.

У наступному турі "Реал" гостюватиме у Молдові, а "Шахтар" зіграє проти "Інтера" в гостях.

Зараз ви читаєте новину «"Сантьяго Бернабеу свистів своїм і аплодував чужим" - реакція ЗМІ на поразку "Шахтаря" від "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути