пʼятниця, 21 вересня 2018 00:24

Чому "Ворскла" програла у Лондоні

Чому "Ворскла" програла у Лондоні
Ворскла гідно зіграла в Лондоні.

У стартовому матчі групового турніру Ліги Європи полтавська "Ворскла" поступилася у Лондоні місцевому "Арсеналу" - 2:4. Сергій Тищенко про матч.

Ліга Європи –особливий турнір. Тут дуже важко визначити рівень суперника. Провідні команди, особливо із топ-чемпіонатів, не завжди відповідально та мотивовано ставляться до матчів, особливо на груповій стадії, часто використовуючи резервних футболістів. Напротивагу цьому, більш слабкі команди намагаються проявити себе у цьому турнірі, показавши себе із найкращої сторони.

Полтавська " Ворскла" в першому ж турі мала складний екзамен у вигляді гостьового матчу проти " Арсеналу". Лондонська команда вчиться жити без свого колишнього тренера Арсена Венгера, який після багатьох років роботи в команді цього літа залишив свою посаду. Новий тренер Унаї Емері будує нову команду, перебудовує гру та проводить зміну футболістів.

В матчі проти " Ворскли" Унаї Емері дав відпочити деяким основним гравцям команди. Насамперед, основному воротарю Петеру Чеху, якого навіть не було в заявці. Півзахисник Месут Озіл та форвард Александр Лаказетт розпочали гру на лаві запасних. Але якось суттєво на гру команду це не вплинуло. Іспанський тренер має можливість проводити ротацію маючи доволі довгу лавку запасних.

Полтавська команда в першому таймі грала доволі дисципліновано, закриваючи всі власні зони біля власних воріт

Василь Сачко виставив всіх сильніших гравців на сьогоднішній день. Враховуючи травму Олександра Чижова, в центрі захисту зіграв капітан Володимир Чеснаков. А так, склад був прогнозований.

Відчувалося, що на перших хвилинах гравці " Ворскли" відчувають певне хвилювання. Все таки рівень суперника є доволі серйозним. Але для честі підопічних Василя Сачка полтавська команда в першому таймі грала доволі дисципліновано, закриваючи всі власні зони біля власних воріт. Гравці " Арсеналу" тримали м'яч в середині поля, не доходячи майже до штрафного гостей. На початку гри змогли провести дві власних атаки, який завершилися неточними ударами. Активно виглядав Владислав Кулач, який постійно шукав м'яч, намагався організувати небезпеку біля воріт Лено. Помилка біля чужого штрафного Кравченка призвела до швидкої контракти господарів поля, яку розігнав колишній гравець донецьких " Металурга" та "Шахтаря" Генріх Мхітарян. Обамеянг пробив повз Шуста в порожній кут.


В другому таймі " Арсенал" почав дуже активно, намагаючись пресингувати суперника. Гравці " Ворскли" не витримали такого тиску. В другому таймі " Арсенал" почав дуже активно, намагаючись пресингувати суперника. Гравці " Ворскли" не витримали такого тиску. Той же Мхітарян подав із правого флангу на Уелбека. Тому залишалися тільки із близької відстані пробити повз воротаря. " Арсеналу" було простіше грати, коли футболісти " Ворскли" намагалися атакувати. Таким чином господарі отримували простір, який використовували завдяки швидкості та індивідуальній майстерності. За десять хвилин після другого голу Уелебек забив третій, використавши втрату в середині поля Чеснаковим, відправивши м'яч у ворота без шансів для Шуста. Четвертий гол не забарився. Голкіпер " Ворскли" невдало вийшов на перехоплення це призвело до того, що Озіл переправив м'яч у порожні ворота. Буквально у наступні атаці " Ворскла" отримала право на штрафний. Подача вийшла невдалою, але мяч знову повернувся до штрафного господарів. Володимир Чеснаков обікрав досвідченого Штефана Ліхштайнера та пробив приблизно із лінії штрафної майже у дев'ятку воріт Лено. Перед самим фінальним свистком Шарпар замкнув навіс із флангу, встановивши остаточний рахунок 4:2. Гідний рахунок для стартового матчу в Лізі Європи та гри проти такого сильного суперника як " Арсенал".

В другому таймі " Арсенал" почав дуже активно, намагаючись пресингувати суперника. Гравці " Ворскли" не витримали такого тиску

Дива не сталося. Клас команд виявився різним. Шансів здобути очки у " Ворскли" в першій грі проти " Арсеналу" не було. Але футболісти та тренерський штаб отримали величезний досвід. Розуміння рівня, до якого потрібно прагнути. Далі суперники у полтавців будуть вже простіше. В цих матчах шансів на здобуті очки буде більше.

" Арсенал": Лено- Лихтшайнер, Папастопулос, Холдінг, Монреаль-Ельєні, Торрейра( Гендузі 57), Мхітарян – Обемеянг( Озіл 57), Айоубі( Сміт – Роу), Уелбек

" Ворскла": Шуст- Пердута, Чеснаков, Даллку, Артур- Шарпар, Кравченко( Скляр 70 )- Ребенок, Кулач( Карека 74), Кобахідзе( Сергійчук 78 )- Коломоєць.

Голи: Обамеянг 32, 56, Уелбек 48,Озіл 74 - Чеснаков 77, Шарпар 90 +4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Динамо" на останніх секундах втратило перемогу над "Астаною" - відео

Наступний матч Ліги Європи "Ворскла зіграє через два тижні в Полтаві. Прийматимуть лісабонський "Спортінг".

Зараз ви читаєте новину «Чому "Ворскла" програла у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути