пʼятниця, 30 листопада 2018 11:21

Чому "Ворскла" програла "Арсеналу"

Чому "Ворскла" програла "Арсеналу"
Унаї Емері випробував у матчі проти "Ворскли" перспективну молодь

Учора полтавська "Ворскла" програла у Києві англійському "Арсеналу" - 0:3 і остаточно втратила шанси на вихід до 1/16 фіналу Ліги Європи. Сергій Чуйченко, колишній гравець команди, оцінив для Gazeta.ua матч із "Арсеналом" і виступ полтавців у груповому турнірі ЛЄ.

Перш за все, для гравців "Ворскли" було ударом, що гру перенесли із Полтави до Києва. Психологічно вони не було готові до такого розвитку подій. Сподівалися на підтримку власних вболівальників. У Полтаві був би повний стадіон. Відразу після жеребкування "Арсенал" мав найбільший інтерес серед вболівальників. Не кожного дня до Полтави приїздить одна із найкращих команд Англії. Хоч матч проходив в Україні, але команда Сачка не почувалася вдома.

У "Ворскли" були шанси краще виступити у Лізі Європи

Клас гравців "Арсеналу" залишається вищим. Я думаю, що це всі прекрасно розуміли. "Каноніри" мають кваліфікованих гравців, навіть у системі молодіжних команд. Кожен із них хотів себе проявити із найкращої сторони перед головним тренером Унаї Емері. Більш досвідчені футболісти точно не мали б такого бажання грати на повну у матчі без турнірного значення. Завдяки ліпшій індивідуальній і командній швидкості гості мали перевагу протягом матчу. Футболісти "Ворскли" просто не встигали за темпом гри, запропонованим суперником. Це призвело до грубих індивідуальних помилок.

Підопічні Сачка втратили психологічну впевненість у власних силах. Команда зараз перебуває не в найкращій формі. У останніх 3 матчах не тільки програвали, але і не забивали. Команді просто не вистачає сил грати відразу на 3 фронти. Склад не такий довгий, щоб Василь Сачко мав можливість проводити ротацію гравців 3 чемпіонаті, готуючись до єврокубків. Все навантаження падає на одних і тих же гравців. Їхній клас і відсутність досвіду єврокубкових матчів призводить до грубих індивідуальних помилок в обороні. Коли гравців "Ворскли" починають високо зустрічати, пресингувати, ті починають помилятися.

Переломною стала поразка від "Спортинга", гравці психологічно зламались

У "Ворскли" були шанси краще виступити у Лізі Європи. Думаю, що переломним моментом була гра у Полтаві проти "Спортингу". Якби тоді змогли утримати перемогу, а не пропустити на останніх хвилинах 2 м'ячі, все могло скластися інакше. Ця поразка надломила гравців психологічно. Але у цілому, у полтавчан доволі серйозна та складна група з іменитими суперниками. "Арсенал" і "Спортинг" мають більший індивідуальний клас гравців, сильні чемпіонати та постійно грають у євротурнірах. "Карабах" має більший досвід участі в єврокубках, зокрема у Лізі чемпіонів. Але загалом перемога у Баку та 2 м'ячі, забиті на "Емірейтс" - хороший показник для команди, яка довго не грала на стадії групи в єврокубках. Думаю, що наступного сезону шанси у полтавчан повернутися до Ліги Європи доволі хороші. У чемпіонаті ще нічого не втрачено. "Олександрія" суттєво відірвалася, але підопічні Василя Сачка будуть боротися за 3-5 місце. Якщо не напряму, то спробують через кваліфікацію наступного сезону знову пробитися до групи Ліги Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворскла" - "Арсенал" 0:3, відеоогляд матчу, прес-конференція Василя Сачка

Заключний матч "Ворскли" у Лізі Європи 2018/19 відбудеться 13 грудня. Полтавці зіграють у столиці Португалії – Лісабоні – проти місцевого "Спортинга"

Зараз ви читаєте новину «Чому "Ворскла" програла "Арсеналу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути