Ексклюзиви
понеділок, 10 січня 2022 21:00

Чому Вернидуб підписав новий контракт із "Шерифом"

Чому Вернидуб підписав новий контракт із "Шерифом"
Юрій Вернидуб очолює "Шериф" із кінця 2020 року. Фото: ФК "Шериф".

Український тренер 55-річний Юрій Вернидуб підписав новий контракт із чемпіоном Молдови "Шерифом". Нова угода буде діяти до кінця 2024 календарного року.

Вернидуб змусив про себе говорити всю футбольну Європу завдяки виступам в Лізі чемпіонів. Український тренер зміг пройти кваліфікацію турнірну залишивши за бортом чемпіона Сербії "Црвену Звезду" та Хорватії "Динамо" Загреб. На груповій стадії турніру здобув сім очок. Переміг "Шахтар" та "Реал", а також зіграв у нічию із "гірниками" у Києві.

Вернидуб мав всі передумови для підвищення. Успішний виступ у Лізі чемпіонів міг дозволити Вернидубу отримати роботу в сильному чемпіонаті та отримати хороший особистий контракт. Але Вернидуб вирішив продовжити чинний контракт на три роки. Попередня угода із "Шерифом" завершилася влітку 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Григорчук повернувся у "Чорноморець"

Значить Вернидуба все влаштовує у Молдові та він не хоче змінювати роботу. В Україні варіантів немає. "Динамо" та "Шахтар" мають своїх тренерів. Збірну довірили Олександру Петракову. Ігор Йовічевич успішно працює у "Дніпрі-1". Очолювати середняків чемпіонату, або повернутися назад в "Зорю" після Віктор Скрипника влітку 2022 року - це буде крок назад. У провідні чемпіонати не покличуть. Тренер так і не опанував англійську мову. Від можливої роботи в Росії сам категорично відмовився.

Вернидуб міг продовжити кар'єру в чемпіонатах Польщі чи Угорщини

Був варіант із "Ференцварошем". Подібний варіант міг бути із варшавською "Легією", але потрібен агент, який буде лобіювати призначення Вернидуба, як це зробив Шандор Варга для Сергія Реброва.

Все це ризики та в разі відсутності результату Вернидуб швидко може втратити роботу та знову перебувати без команди. У Молдові український тренер знайшов свій клуб. Має повну довіру від президента команди на формування складу. Може запрошувати потрібних для себе футболістів. "Шериф" формується із досвідчених, фізично сильних гравців, які приходять в статусі вільних агентів. Для чого ускладнювати, якщо співпраця вигідна для обох сторін? "Шериф" зміг засвітитися на міжнародній арені та зможе заробляти завдяки трансферам продажуючи найкращих футболістів, , а Вернидуб - можливість працювати та реалізувати свої ідеї.

Юрій Вернидуб очолив "Шериф" наприкінці 2020 року. Попереднім місцем роботи тренера був солігорський "Шериф" та луганська "Зоря". В Україні Вернидуб працював дев'ять років та за цей час виграв бронзові нагороди чемпіонату України.

Зараз ви читаєте новину «Чому Вернидуб підписав новий контракт із "Шерифом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути