вівторок, 04 січня 2022 21:00

Чому Григорчук повернувся у "Чорноморець"

Чому Григорчук повернувся у "Чорноморець"
Роман Григорчук виграв чемпіонат Білорусі. Фото: ФК "Шахтар" Солігорськ

Одеський "Чорноморець" оголосив про підписання контракту із тренером 56-річним Романом Григорчуком. Угода наставника з "моряками" розрахована на три роки.

Запрошення Григорчука пов'язане із приходом нових власників у "Чорноморець". За повідомленням ЗМІ, Леонід Климов продає клуб дуету місцевих бізнесменів Олександр Грановський - Борис Кауфман. Одесити вже змінили стратегію - відмовилися від орендованих у "Динамо" 15-ти футболістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не побачив таланту Мудрика. Чому головний селекціонер "Шахтаря" покинув команду

Григорчук вже пройшов свій пік, як тренер. Він працював у чемпіонах Казахстану, Азербайджану, Білорусі. Мав досвід виходу у Лігу Європи. Отримував на Сході хороші особисті контракти. Свої гроші вже заробив.

З віком Григорчук вже не має великого інтересу з боку сильних команд. У Європі не має досвіду роботи. В Україні провідні команди не кличуть. У Росію не поїде. Мав досвід роботи у Білорусі, але не протримався на посаді навіть рік у солігорському "Шахтарі".

Тому Роман Йосипович обрав спокійну роботу в місті, де мешкає його родина та люблять вболівальники памятаючи успішні витсупи. Спокійна робота вдома, де завжди буде пояснення невдалим результат у відсутності футболістів високого рівня. Це краще, ніж їздити по другорядних чемпіонатах далеко від родини.

Першим завдання Григорчука на посаді тренера Чорноморця буде збереження місця в УПЛ

Навряд чи нові власники виділять мільйони доларів на комплектацію команди. Не варто чекати, що одесити будуть занадто активними на трансферному ринку та зможуть кинути виклик українським грандам у наступних сезонах.

Потрібно буде виховувати молодь та працювати із вільними агентами. Для початку потрібно зберегти команду від вильоту з УПЛ. Тут дуже ризиковано формувати команду з нуля відмовившись від орендованих у "Динамо" гравців. Тому швидкого прориву від "моряків" чекати не варто. Хіба що за сезоні 3-4, якщо Григорчук матиме можливість крок за кроком розвивати клуб та фінансові вливання у трансфери команди.

У поточному сезоні "Чорноморець" займає 13-те місце у чемпіонаті України. Одесити знаходяться у зоні стикових матчів. У першому колі одеситів очолював Юрій Мороз.

Роман Григорчук працював із "Чорноморцем" 2010-14 роках. Став із командою фіналістом Кубка України. Також працював із латвійськими "Дінабургом" та "Вентспілом". "Металургом" Запоріжжя. Азарбайджанською "Габалою", казахстанською "Астаною" та білоруським "Шахтарем".

Зараз ви читаєте новину «Чому Григорчук повернувся у "Чорноморець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути