понеділок, 23 жовтня 2017 13:11

Чому вчора програв тренер "Шахтаря"

Чому вчора програв тренер "Шахтаря"
Пауло Фонсека - головний тренер "Шахтаря" з літа 2016-го. Після закінчення нинішнього сезону може тренувати в Англії

Поточні успіхи "Шахтаря" в Лізі чемпіонів стали можливими ще й тому, що їхній тренер об'єктивно сприймав реальність. Паулу Фонсека не заносився після перемоги над "Наполі" і тверезо оцінив сили у протистоянні з "Феєноордом": усе робив вчасно, завдяки чому його команда довела перевагу у класі, змусивши суперника бігати багато, але "вхолосту".

Але вчора Фонсека програв.

Тому що в нинішній УПЛ його можуть цікавити лише матчі з "Динамо". Він поступився у грі першого кола й не зміг узяти реванш на "Олімпійському". Підозрюю, "класичні" на другому етапі вже не матимуть турнірного значення. Учорашній таки мав.

У ситуації, коли "Шахтар" мав більше часу на підготовку, кращу кадрову ситуацію напередодні поєдинку й найкращу загалом: Ігор Суркіс може скільки завгодно ображатися на Мирона Маркевича, але той сказав правду – ростер "Динамо" нині найслабший, а взимку взяли "лівих" людей, які не мають відношення до тих, кого кличуть до різних збірних України.

Фонсека – не ідіот, але не треба вважати таким свого колегу

Команда Фонсеки – ця східноєвропейська "Барселона" - не створила жодного гольового моменту. Хоча по той бік поля був суперник, який пропускав чотири від "Зорі", по два – від "Янг Бойз" і "Чорноморця", не мав лідера оборони та ключового опорника.

Команда Фонсеки цілком могла програти, якби арбітр призначив пенальті у ворота П'ятова.

Команда Фонсеки давно грає брудно. Немає заперечень – Гармаш мав піти з поля з карткою, можливо, червоною. Але ці технарі "Шахтаря" - єдині в Україні, які дарують видовище в кожному матчі та збирають "повні трибуні", що у Львові, що у Харкові, нічим не кращі від нього. Це пішло ще від Фернандіньйо – великого майстра, найкращого гравця в історії "Шахтаря", який любив розмахувати руками та ліктями. Нині такі брудні прийоми дублюють люди, які й поруч із ним не стояли як футболісти – Бернард, Тайсон, Фред, хоча останній ще може далеко піти в ігровому плані. Про Гармаша говорять усі. Про "чарівників м'яча" - зась.

Фонсека – не ідіот, але не треба вважати таким свого колегу, дорікаючи йому в закритому футболі. Який вибір мав Хацкевич? Розкритися, щоб суперник розірвав його на переходах?

Усі ці речі португальський тренер чудово розуміє. І його післяматчевий спіч має лише один мотив: приховати те, що насправді він учора програв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У плані тактики він - один з найкращих у світі": хто став творцем перемоги "Шахтаря" над "Наполі"

Матч "Динамо" - "Шахтар" закінчився внічию – 0:0. "Шахтар" зберіг семиочковий відрив від киян.

Зараз ви читаєте новину «Чому вчора програв тренер "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути