четвер, 12 листопада 2020 00:31

Чому Україна програла Польщі

Чому Україна програла Польщі
Андрій Лунін провалив матч. Фото: ФК "Реал" Мадрид

Збірна Польщі обіграла Україну у товариському матчі – 2:0. Що потрібно знати про гру?

Польща поберегла своїх лідерів. Поляки борються за перемогу у своїй групі Ліги націй. Напередодні матчів проти Італії та Нідерландів Єжик Бржечик дав відпочити лідерам "кадри" - Роберту Левандовські, Гжегожу Крихов'яку, Яну Бендареку, Камілу Гліку та Войцеху Щесни. Свій шанс отримали молоді гравці та футболісти, які мають мало ігрового часу у збірній Польщі.

Андрій Шевченко розподілив час між всіма гравцями. Наставник збірної України надав відпочинок тільки Руслану Малиновському та Тарасу Степаненку. Інші футболісти отримали свій ігровий час, зігравши з перших хвилин, чи вийшовши на заміну.

Андрій Лунін став головним антигероєм матчу. Помилки голкіпера "Реала призвели до двох пропущених м'ячів. Відсутність ігрової форми та надмірне бажання себе проявити пішло Луніну на шкоду.

Україна переважила Польщу за грою. Команда Шевченка домінувала на полі протягом всього матчу. Гра проходила на половині поля Польщі. У господарів поля абсолютно нічого не виходило у позиційній атаці. Збірній України не вистачило останнього пасу та реалізації створених моментів.

У господарів поля абсолютно нічого не виходило у позиційній атаці. Збірній України не вистачило останнього пасу та реалізації створених моментів

Не реалізований пенальті Андрієм Ярмоленком став ключовим у матчі. Півзахисник "Вест Гема" сам заробив пенальті, але не зміг його реалізувати. Якби українці змогли забити першими, то гра могла скластися зовсім по-іншому. Полякам потрібно було б відмовлятися від гри оборони та розкриватися.

Поляки будували гру через довгі передачі. Господарі виставили два силових форварди Аркадіуша Міліка та Кшиштофа Пйонтека, які боролися за довгі передачі, вели силову боротьбу та намагалися завершити флангові передачі.

Шевченко спробував грати без чистого опорника. В стартовому складі України не було центрального півзахисника, орієнтованого на оборону. Це дозволило залишити поляків без м'яча та затиснути суперника на його половині поля високим пресингом. В такій грі дуже сильно виглядав Олександр Зінченко, який вів гру збірної.

Віктор Циганков міг перевернути гру. Півзахисник "Динамо" активно вийшов на поле у другому таймі. Поляки явно не встигали за швидким та технічним Циганковим. Тільки погана реалізація не дозволила гравцю "Динамо" відзначитися результативними діями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко підтвердив інтерес збірної України до гравця з АПЛ


14 листопада, субота, збірна України проведе гостьовий матч Ліги націй проти Німеччини. Початок гри – о 21:45

Зараз ви читаєте новину «Чому Україна програла Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути