неділя, 06 червня 2010 17:34

"Чому тільки Бельгія та Україна?" - Яковенко

"Чому тільки Бельгія та Україна?" - Яковенко
Футболіст збірної України Олександр Яковенко розглядає всі пропозиції з працевлаштування. Про це він заявив в ефірі програми "Третій тайм" на каналі ICTV.

Українець майже п'ять років виступає за бельгійські клуби. З "Вестерло" Яковенко повернувся в "Андерлехт", якому належать права на футболіста. Відпустка в брюссельському клубі триватиме до 28 червня. З "Андерлехтом" Сашу зв'язує ще два роки діючого контракту.

Яковенко є у списках бажаних придбань кількох бельгійских клубів та харківського "Металіста".

"Чому тільки Бельгія та Україна? Я розглядаю всі пропозиції. Але це питання до мого агента, а не до мене." - сказав Яковенко-молодший.

Син Павла Яковенка дебютував у національній збірній України у переможному матчі проти Норвегії (1:0). Діяв на позиції правого півзахисника. В атаці відіграв задовільно, в обороні був менш успішним.

"Дебют у збірній - це дуже приємний і важливий етап у моїй кар'єрі. Сподіваюсь я продовжу виступи за головну команду країни і матч з Норвегією стане початком довгого шляху. Я б хотів зіграти на Євро-2012."

Яковенко розповів, що збірна України намагалася грати проти норвежців першим номером.

"Збірна Норвегії грала від оборони. У багатьох наших гравців є хороший удар, то чому б не пробивати по воротах з далеких відстаней? Я старався більше уваги приділяти атаці, але в мої обов'язки також входила робота на захист. У перерві матчу Маркевич попросив комбінувати, приймати більше креативних рішень, а не тільки бити здалеку."

Саша зізнався, що не розбирав з батьком свій дебютний матч у збірній України.

"Збірна виграла три матчі і всі футболісти роз'їхалися у чудовому настрої. Після гри з Норвегією я сам подзвонив батькові і поговорив з ним. Гру збірної ми не розбирали. Я просто сказав, що буду вдома пізно."

11 червня стартує чемпіонат світу в ПАР. Яковенко фаворитів немає, але слідкуватиме за командою Марадони і Мессі.

"ЧС-2010 дивитимуся по телевізору. Буду підтримувати Аргентину."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Чому тільки Бельгія та Україна?" - Яковенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути