пʼятниця, 24 серпня 2018 17:10

Чому Сергій Ребров поїхав працювати до Угорщини

Чому Сергій Ребров поїхав працювати до Угорщини
Сергій Ребров працював у київському "Динамо" три роки, до літа 2017-го. Потім поїхав до Саудівської Аравії

Колишній тренер київського "Динамо" Сергій Ребров очолив угорський "Ференцварош". Його річна зарплата складатиме 1,5 млн. євро. До тренерського штабу "Ференцвароша" також увійде колишній директор академії "Динамо" та "Дніпра" іспанець Альберто Босх.

Визначальним у цьому призначенні є постать відомого агента Шандора Варги. Він працює на українському ринку вже дуже давно. Співпрацював з Блохіним, Лужним, Ротанем, Русолом. До Києва привозив свої співвітчизників – Боднара та Фаркаша. Зараз в "Динамо" грає Кадар. Ще із часів виступів Реброва-футболіста веде його справи. Саме Варга організував трансфер Реброва до "Тоттенхема" та подальші переходи до інших європейських клубів. Має хороші зв'язки на Близькому Сході. Тому призначення Реброва минулого року в " Аль – Ахлі" теж було справою рук Варги. Зрозуміло, що в себе на батьківщині він має великі зв'язки.

"Ференцварош" - місцевий гранд - має дуже значні традиції. 29 разів ставав чемпіоном Угорщини, 20 разів вигравав національний кубок. В сезоні 1974/75 команда грала у фіналі Кубку кубків проти "Динамо" і програла – 0:3. В "нульових" роках " Ференцварош" пережив кризу. Команда через фінансові проблеми була понижена в класі. Зараз повертає колишню славу. Має великі амбіції в чемпіонаті Угорщини та єврокубках.

Попередній тренер, німець Томас Долль, працював у Будапешті 5 сезонів. За цей час зміг виграти тільки один раз золоті нагороди, тричі - кубок. Єврокубки закінчувалися для "Ференцвароша" на перших стадіях. Цього сезону вилетіли від ізраїльського "Маккабі" з Тель-Авіву у першому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Через це тренер був звільнений.

Попередній тренер, німець Томас Долль, працював у Будапешті 5 сезонів. За цей час зміг виграти тільки один раз золоті нагороди, тричі - кубок

"Ще кілька років тому я б не порадив тренеру, який має у резюме 1/8 фіналу Ліги чемпіонів та 1/4 фіналу Ліги Європи, їхати до Угорщини. Однак останнім часом ситуація в угорському футболі покращується. З'явилися гроші, існує програма розвитку молоді, збірна пристойно грала на Євро- 2016 у Франції і дійшла до 1/8 фіналу. А " Ференцварош" - найзаможніший та найпопулярніший клуб країни з новим стадіоном та без суттєвих досягнень останнім часом. Лише один титул чемпіона за останні 14 років , регулярні провали у єврокубках- потрібно підніматися в гору", - каже оглядач зарубіжного футболу сайту " ua –football. com" Леон Вургафт.

Зараз економіка Угорщини має хороші показники. Кількість грошей у футболі збільшується. Клуби хочуть розвиватися, будувати нові стратегії. Запрошуються легіонери. Зараз у місцевих клубах грають українці: Петряк, Селін, Кічак, Шиндер. Але рівень чемпіонату Угорщини посередній. Поступається Польщі, Чехії. Десь на рівні із Словенією, Словаччиною. В єврокубках угорські команди припиняють боротьбу після перших раундів. Гравців, які б їхали до сильніших чемпіонатів чи клубів, - одиниці. В збірній після Євро-2016 почався кадровий голод. Топ -чемпіонати представляє тільки воротар "Лейпцига" Гулачі та 30-річний форвард "Хоффенхайму" Шалаї. Здебільшого за збірну грають представники місцевого чемпіонату. Базовий клуб – саме "Ференцварош".

Якщо у Реброва не вийде в Угорщині, то подальша тренерська кар'єра може бути під сумнівом

За час тренерської роботи в Києві чутки пов'язували Реброва із клубами АПЛ. Але річ в тому, що із часу останніх перемог "Динамо" із Ребровим минуло більше двох років. Робота в Саудівській Аравії теж не пішла на користь іміджу 44-річного тренера. Все –таки Близький Схід асоціюється в першу чергу із великими зарплатами, а не прогресом гравців та тренерів. Тому уродженцю Горлівки потрібно було фактично починати із самого початку. Для команд із Східної Європи, які мають хороші фінансові можливості, але тільки перебувають на стадії побудови власної успішності, кандидатура Реброва виглядає дуже цікаво. Були розмови про інтерес варшавської "Легії", яка є безперечним лідером місцевого футболу, але провалюється в євробкубках. Не склалося. Зараз вийшло домовитися із "Ференцварошем".

Якщо у Реброва не вийде в Угорщині, то подальша тренерська кар'єра може бути під сумнівом. Все –таки після "Динамо" він не має успіху. Ребров - прихильник комбінайційного, агресивного, атакувального футболу, а в Угорщині взагалі та у " Ференцвароші" зокрема є проблеми із класними гравцями.

"Попередник Реброва німець Долль працював 5 років в Угорщині. Новий тренер теж отримає час", – підсумовує Леон Вургафт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанський помічник Хацкевича працював із ним у збірній Білорусі

Дебютний матч на новій посаді Сергій Ребров проведе 25 серпня. Його "Ференцварош" на виїзді зіграє проти "Мезекевешда".

Зараз ви читаєте новину «Чому Сергій Ребров поїхав працювати до Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути