неділя, 23 січня 2022 10:00

Чому Луческу не дає шанс головному таланту "Динамо"

Чому Луческу не дає шанс головному таланту "Динамо"
Самба Діалло став один із лідерів команди. Фото: ФК "Динамо" Київ

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу не взяв на збори із першою командою 18-річного Самбу Діалло.

Сенегалець став справжньою зіркою молодіжної команди киян у першій частині сезону. Самба зробив дубль у ворота "Баварії", забивав "Бенфіці" та "Барселоні" в Юнацькій Лізі УЄФА. Привернув увагу до себе скаутів "Ман Сіті" та ряду провідних команд Європи. Африканець суттєво вирізняється на рівні своїх одноліток, але свій шанс у першій команді так і не отримав. Продовжує готуватися до сезону із молодіжною командою.

В чому причина ігнорування талановитого футболіста з боку Луческу?

Велика конкуренція. Самба діє на позиції лівого півзахисника. Тут в "Динамо" перебір гравців - Беньямін Вербич, Денис Антюх, Карлос Де Пена плюс бразилець Вітіньйо. Місця в складі для Самби просто немає. Діяти на правому фланзі, та конкурувати з Віктором Циганковим, Діалло не може. Тому не варто його смикати, а дати можливість спокійно працювати в молодіжній команді під керівництвом Ігоря Костюка до матчу Юнацької Ліги УЄФА проти "Депортиво".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубль Циганкова. "Динамо" розпочало рік із розгромної перемоги

Не гравець Луческу. Самба приїздив до Києва спочатку на початку 2020 року, а потім вже влітку підписав повноцінний контракт. Футболіста до "Динамо" привів колишній віцепрезидент "Монако" Вадим Васильєв. Він домовлявся про перехід з Ігорем Суркісом. Луческу до переходу цього футболіста не має ніякого відношення. Румунський тренер на цю позицію підписав найбільше коштовного новачка за останні роки - бразильця Вітіньйо. В ньому він бачить потенціал та можливості для посилення гри.

Першу частину сезону "Динамо" завершило на другому місці. Команда Мірчі Луческу на два очки відстає від "Шахтаря". Кияни розпочнуть другу частину матчем проти "Інгульця" в гостях.

В юнацькому чемпіонаті України Самба Діалло провів 14 матчів, у яких забив 13 голів. "Динамо" з "Шахтарем" ділять перше місце маючи по 43 очки.

Зараз ви читаєте новину «Чому Луческу не дає шанс головному таланту "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути