Ексклюзиви
субота, 22 січня 2022 18:10

Справедливого відбору немає. Біатлоністка Меркушина відреагувала на непотрапляння на Олімпіаду

Справедливого відбору немає. Біатлоністка Меркушина відреагувала на непотрапляння на Олімпіаду
Анастасія Меркушина. Фото: biathlon.com.ua

Жіноча збірна України остаточно визначилася зі списком із п'яти біатлоністок, які її представлятимуть на Олімпіаді-2022.

Перед етапом Кубка світу в Антгольці було відомо прізвища трьох біатлоністок, які гарантували собі потрапляння у склад. Ще дві біатлоністки мали визначитися під час останнього етапу перед Олімпіадою-2022.

Утім, визначення складу відбулося прямо під час першого жіночого старту в Антгольці - індивідуальної гонки. До складу збірної України потрапили Ірина Петренко та Дар'я Блашко, а от Анастасія Меркушина опинилася поза заявкою, потрапивши лише в резеревний список.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У збірній України з біатлону розгорається скандал. Причиною стала система відбору на Олімпіаду

Після гонки Анастасія Меркушина дала коментар "Суспільне Спорт", у якому відреагувала на непотрапляння у склад жіночої команди. Біатлоністка зазначила, що чула інформацію про те, що саме індивідуальна гонка має стати визначальною в контексті визначення ще двох учасниць Олімпіади, і не розуміє, чому Дар'я Блашко вирішила знятися зі старту.

"Бачите, наскільки змінюється інформація. Наскільки я чула, ця гонка мала бути відбірковою. Але не розумію причин, з яких не вийшла Дар'я Блашко. Не знаю, чим вона це мотивувала, але Урош прийшов і сказав, що буде відбір на цьому старті. Скажімо так: коли один із відомих тренерів сказав в інтерв'ю, що незважаючи на свої результати Меркушина має виходити і боротися, я не казала ані слова: виходила та боролася, доводила своє на лижні.

Я не ображатимуся, навіть якщо не поїду і буду боротися за Україну на інших змаганнях. Тому що справедливого відбору немає і не може бути через усі умови, в яких ми знаходимося. Через усі пандемії, хвороби та решту. Але це спорт, життя на цьому не закінчується. Нічого страшного. Було стільки Олімпіад, на які я не поїхала, і буде стільки, на які я не поїду, тому немає чого турбуватися", - сказала Меркушина.

Меркушина все ще може потрапити у склад на Олімпіаду-2022. Вона є першою запасною жіночої збірної (як і Тарас Лесюк у чоловіків). Відповідно, у разі, якщо хтось з біатлоністок основної команди не зможе відправитися у Пекін, вона її замінить.

Після етапу в Антгольці Меркушина має відправитися на чемпіонат Європи з біатлону. Головний тренер жіночої команди Урош Велепець зазначав, що біатлоністка, яка не увійде у склад на Олімпіаду, буде бігти на Євро.

Зараз ви читаєте новину «Справедливого відбору немає. Біатлоністка Меркушина відреагувала на непотрапляння на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути