пʼятниця, 15 жовтня 2021 21:00

Чому Коноплянка завершить кар'єру у 2022 році

Чому Коноплянка завершить кар'єру у 2022 році
Євген Коноплняка провів за "Шахтар" тільки 28 поєдинків. Фото: Instagram.com/konoplyanka.official

Півзахисник "Шахтаря" 32-річний Євген Коноплянка у поточному сезоні провів тільки два поєдинки. В обох випадках колишній гравець збірної України виходив на заміну в кінці матчу. Коноплянка фактично не грає із минулого сезону, коли його почали переслідувати травми. Тільки відновиться та пробує набрати форму, як знову отримає пошкодження.

У "Шахтарі" на Коноплянку серйозно розраховували. Він мав стати одним із лідерів команди на рівні із Тайсоном та Марлосом в атаці. Але виявилося, що Коно не здатен конкурувати навіть із нещодавніми новачками команди Тете, Манором Соломоном, Фернандо через слабку ігрову форму та травми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Реал" знищує кар'єру Луніна

Прихід Роберто Де Дзербі мав стати останнім шансом для Коноплянки. Італійський тренер любить на флангах індивідуально сильних гравців. Плюс проблеми ліміту давали можливість Євгену отримувати стабільну ігрову практику. Але вийшло так, що Коноплянка навіть не потрапляє до заявки команди. Не зрозуміло, чи він знову травмований, чи не може набрати форму.

Проблема в тому, що Коноплянка вже поза футболом чотири роки. Два останні сезони він був гравцем ротації у "Шальке". В "Шахтарі" так і не зміг заграти. Перестав отримувати виклики в збірну Україну. Схоже футболіст просто втратив мотивацію до футболу. Його не зміг мотивувати Євро-2020/21 та повернення в збірну Україну. Так само в "Шахтарі" він просто отримує гроші прописанні в контракті, але ні на що не претендує. Не виключено, що донецький клуб розірве із ним контракт зимою виплативши всі гроші за пів року, що залишилося по контракту, щоб звільнити місце в заявці.

Коноплянка вже майже рік не викликається у збірну України

Після завершення контракту із "Шахтарем" влітку 2022 року Коноплянці буде важко знайти нову команду. Його фінансові вимоги залишають дуже високими - за повідомленням ЗМІ зараз він отримує €1.5 млн на рік. Навіть половини таких грошей його в інших українських клубах платити ніхто не буде, бо немає такої можливості та Коноплянка як футболіст давно нічого не показує та фактично не грає два роки. Ніхто не хоче бути в ролі, коли потрібно платити велику зарплату віковому та не зовсім здоровому футболісту, краще часи якого вже минулими.

Варіантами можуть стати "Дніпро-1" та "Металіст", але обидва клуби відмовилися від практики великих зарплат та орієнтовані на розвитку гравців. Навряд чи їх зацікавить вже віковий та травматичний гравець із величезними фінансовими вимогами. Крім того, "Металіст" робить ставку на латиноамериканців, а у дніпрян є на цій позиції один із найбільших талантів Олександр Назаренко.

Закордоном Коноплянка там само не представляє ніякого інтересу. Навіть для турецьких чи польських клубів. Він провалив останні два сезони, вилетів зі збірної України. Зіркою ніколи не був у Європі. Один середній сезон в "Севільї" та провал у "Шальке". Репутацію має тільки в Україні. Тому знайти нову команду йому буде вкрай важко.

Свої гроші Коноплянка заробив, тому не піде шляхом Артема Мілевського чи Євгена Селезньова догравати в умовний "Минай". Краще вже завершити кар'єру.

Євгена Коноплянка є вихованцем "Дніпра". За дніпровський клуб виступав протягом дев'яти сезонів. З командою дійшов до фіналу Ліги Європи.
Закордоном виступав за "Севілью" та "Шальке".

В складі збірної України брав участь у Євро-2012 та Євро-2016. Загалом в складі національної команди 76 матчів

Зараз ви читаєте новину «Чому Коноплянка завершить кар'єру у 2022 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути