середа, 06 жовтня 2021 21:00

Чому "Реал" знищує кар'єру Луніна

Чому "Реал" знищує кар'єру Луніна
Андрій Лунін не має ігрової практики в "Реалі". Фото: Instagram.com/lunin_andrey

Український воротар мадридського "Реала" 22-річний Андрій Лунін перестав отримувати виклики в збірну України.

Лунін не потрапив до завки збірної на Євро навіть в ролі запасного воротаря, а із приходом в збірну Олександра Петракова взагалі перестав отримувати виклики.

Головна проблема Луніна - відсутність ігрової практики. Якщо воротар не грає, то сенсу сподіватися на нього немає, за який би клуб не виступав. Краще вже голкіпери із чемпіонату України, які постійно мають практику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи повторить Зінченко долю Малиновського у збірній України

Минулого року Лунін провів тільки один офіційний матч в Кубку Іспанії. Зінедін Зідан повністю довіряв Тібо Куртуа воротарську позицію у "Реалі". Після відходу з "Реала" французького тренера були сподівання, що український воротар буде мати хоч якусь практику. Лунін грав у передсезонних спарингах, поки Куртуа відпочивав після Євро. Тільки стартував офіційний сезон, як бельгійський воротар став беззаперечним номером один у воротах Мадрида.

Відношення Карло Анчелотті до українського воротаря таке саме як було при Зідану - просто дублер для Куртуа, який повинен відіграти мало кому потрібні кубкові матчі та підстрахувати під час травм. Лунін не потрібен "Реалу", як основний воротар. Ніхто не планує та не хоче його розвивати. Це довів нещодавній матч проти "Шерифа", коли Анчелотті дав відпочити у матчі проти чемпіона Молдови ряду футболістів, але воротарської ротації не проводив.

Андрій Лунін перетворився на воротаря, який отримує гроші за те, що сидить на лаві запасних

За три роки маючи контракт із "Реалом", Лунін провів менше матчів, ніж в останньому сезоні в "Зорі". За цей час він перетворився з одного з найбільших воротарських талантів на простого дублера. Голкіпера, який отримує гроші за перебування на лаві запасних.

Якщо у ситуації із Русланом Малиновським наставник збірної Петраков заслуговує критики, бо Руслан стабільно грає в провідному чемпіонаті та за сильну команду, то тренер збірно абсолютно правий у ситуації із Луніним. Немає сенсу викликати воротаря у збірну, який не грає. Не важливо, за який клуб він виступає. Це вже серйозний дзвінок для Луніна, що потрібно щось змінювати у власній кар'єрі.

Хороша зарплата в "Реалі" -це добре, але для подальшого прогресу потрібно грати. Зараз вже не йде мова про рівень клубів чи чемпіонати, а потрібна банальна ігрова практика, щоб остаточно не втратити свою кар'єру.

Андрій Лунін є вихованцем "Металіста" та "Дніпра". Один сезон провів в "Зорі". З 2018 року виступає за "Реал". В сезонах 2018/20 виступав в оренді. Зараз має статус добрела Тібо Куртуа.

У поточному сезоні "Реал" лідирує в чемпіонаті Іспанії. Команда Анчелотті за додатковими показниками випереджає "Атлетико" та "Реал Сосьєдад".

Свій наступний матч "вершкові" проведуть 17 жовтня проти "Атлетика" Більбао.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Реал" знищує кар'єру Луніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути