четвер, 30 вересня 2021 21:00

Чому "Динамо" розірвало "Бенфіку" та "Баварію"

Чому "Динамо" розірвало "Бенфіку" та "Баварію"
Самба Діалло став один із лідерів команди. Фото: ФК "Динамо" Київ

Київське "Динамо" фантастично стартувало у Юнацькій Лізі УЄФА. Команда Ігоря Костюка розтрощила спочатку вдома "Бенфіку" -4:0, а потім з таким же рахунком "Баварію" в Мюнхені.

Зараз у Юнацькій Лізі УЄФА щось передбачити дуже складно. Минулого року турнір скасували через пандемію коронавірусу. Гравці 2003 без міжнародної практики. Жодна із команд не має переваги у досвіду. Всі грають із чистого листа.

Головним винуватцем успіху киян є наставник Костюк. Він працює на цій посаді із літа 2017 року. За цей час зміг акумулювати величезний досвід роботи з молодими гравцями та знати особливості турніру. Звичайно, на цій посаді тренери довго не затримуються. Якщо наставник зміг досягти успіху - він приходить у дорослий футбол, якщо провалився - на його місце беруть іншого тренера. Схоже, що Костюк не має амбіцій працювати із дорослими командами та сконцентрований на юнаках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команди різного класу: чому "Баварія" розтрощила "Динамо"

В Академію "Динамо" запрошують іноземних методистів для кращого розвитку гравців. Це теж вагомий чинник, який призводить до прогресу. За часів Сергія Реброва працювали іспанці - Унаї Мельгоса, Альберто Босх та Вісенте Гомес. Потім їх замінив хорват Ромео Вендлер. Останні два сезони працювали аргентинці Рамон Катала та Гільєрмо Самсо. Кожен із них вніс свій внесок покращення тренувального процесу юнацьких команд та розвиток футболістів.

Ну і звичайно, що склад команди Костюка виглядає цікавим. У воротах голкіпер молодіжної збірної України Руслан Нещерет. Він вже встиг дебютувати за першу команду у Лізі чемпіонів минулого сезону. Центрального захисника та лівого оборонця Антона Боля та Костянтина Вівчаренка Луческу теж долучав до першої команди. Боль володіє лідерськими якостями, роботою із м'ячем та вмінням читати гру. Вівчаренко - боєць та лідер за натурою.

В Академію "Динамо" запрошують іноземних методистів для кращого розвитку гравців

Юнацька команда бере своє якісною грою на флангах. На лівому фланзі діє новачок команди 18-річний Самба Діалло, який тільки з другої спроби зміг закріпитися в Києві. Сенегалець завдяки швидкості та дриблінгу просто знищує суперників. У його активі гол у ворота "Бенфіки" та дубль у ворота "Баварії". На протилежному фланзі "новий Ярмоленко" Назар Волошин, якого Луческу брав на зимові збори.

Можуть вирости в гравців основного складу гравці атаки Антон Царенко, Владислав Горбач та нападник Кирило Попов. Цим хлопцям тільки по 17 років та вони мають серйозні перспективи.

У юнацькому футболі не потрібно забувати головного - він існує для виховання футболістів у дорослий футбол. Збірна України виграла молодіжний Кубок світу у 2019 році та юнацький Євро у 2009, але одиниці із того складу змогли заграти.

"Динамо" впевнено лідирує в групі Юнацької Ліги УЄФА. Кияни мають шість очок. В "Бенфіки" - три, "Барселона" та "Баварія" набрали по одному пункту.

У наступному турі команда Ігоря Костюка поїде в гості до "Барселони". Грав відбудеться 19 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" розірвало "Бенфіку" та "Баварію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути