Ексклюзиви
четвер, 03 серпня 2017 13:10

Чому "Динамо" програло Лігу чемпіонів

Чому "Динамо" програло Лігу чемпіонів
Микола Несенюк: "Чи зашкварчить щось у серцях наших футболістів і тренерів після ганебної поразки у Берні?"

Учора київське "Динамо" поступилося швейцарському "Янґ Бойз" - 0:2 і припинило боротьбу у Лізі чемпіонів. Чому – погляд Миколи Несенюка.

Зіграти гірше, ніж "Динамо" у другому матчі проти "Янґ Бойз" було неможливо. І не треба про штучний газон. Справжнє "Динамо" мало перемагати швейцарців хоч на льоду, хоч на асфальті, хоч на піску. Не можу пригадати, коли востаннє динамівці чи не з перших хвилин грали на утримання рахунку, відверто тягнули час, поступаючись суперникам в усіх без винятку компонентах футболу. Тому що футболу від "Динамо" у Берні просто не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Динамо" вилетіло з Ліги чемпіонів

Чому так сталося? Чому команда, яку динамівці упевнено, хоч і не без проблем, обіграли тиждень тому у Києві, раптом зім'яла хлопців Олександра Хацкевича? Причина очевидна. Після першого матчу тренери "Янґ Бойз" наполегливо працювали з командою, аби виправити помилки, припущені в Києві, та позбавити гостей їхніх переваг. Наші ж футболісти та тренери купалися у променях несподіваної слави, що зненацька звалилася на них після двох поспіль перемог над "Шахтарем" та "Янґ Бойз". Вітчизняні журналісти наввипередки шукали нові і нові епітети, аби розписати неймовірну гру Мбокані, Гонсалеса, Ярмоленка, Гармаша та інших. Здавалося, що динамівці вже тепер чи не усім складом претендують на "Золотий м'яч", а їхній тренер - на лаври Алекса Фергюсона.

Після першого матчу тренери "Янґ Бойз" наполегливо працювали з командою. Наші ж футболісти та тренери купалися у променях несподіваної слави

Дійсність же виявилася протилежною. Досить було пересічній загалом швейцарській команді з перших хвилин почати жорстко боротися за м'яч у кожному епізоді, як гра "Динамо" зникла, перетворившись на безглузде вибивання м'яча уперед у надії невідомо на що. Просто страшно було подумати, що було би, коли на тій стороні поля була не друга команда Швейцарії, а клуб насправді світового класу. Найприкріше, що якби динамівці витримали іще кілька хвилин і не пропустили другий м'яч, усі дружно сказали би, що так і було задумано тренерським штабом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевич пояснив причини поразки "Динамо" і "вильоту" з Ліги чемпіонів

Соромно було дивитися як команда, яка завжди вирізнялася бойовим характером, ганебно тягнула час під свист обурених трибун. Куди подівся славнозвісний "динамівський характер"? Що ми навзамін побачили у Берні? Як казала Проня Прокопівна у знаменитому кінофільмі: "Ви казали, що у вас в грудях шкварчить, а то шкварчала ваша папіроска".

Чи зашкварчить щось у серцях футболістів та тренерів "Динамо" після пережитої усіма нами ганьби у Берні? Матюки Олега Лужного не пропонувати. Перевірили – не працює.

4 серпня "Динамо" дізнається суперника, з яким сперечатиметься за вихід до групового турніру Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" програло Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути