Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2018 20:11

Чому Бельгія буде "здавати" матч англійцям: унікальна група, в якій вигідно програти

Чому Бельгія буде "здавати" матч англійцям: унікальна група, в якій вигідно програти
Роберто Мартінес випустить на матч з англійцями другий склад. Фото: Eurosport

В матчі останнього туру між Бельгією та Англією може скластись дивна ситуація. Обидві команди абсолютно не мають бажання вигравати групу. Оскільки при виході з першого місця на команди чекає набагато важчий календар. .

Після двох турів у Англії та Бельгії ідентичні показники – по 6 очок та однакова різниця голів 8:2. Англія лідирує лише за додатковими показниками – у британців в пасиві 2 жовті картки, у бельгійців – 3.

"Якщо поглянути на сітку турніру та вже відомих учасників 1/8 фіналу, помітно, що перше місце у цій групі не дає ніяких дивідендів. Навпаки – друга позиція дає навіть кращі шанси на вихід аж у півфінал, тому що на шляху до цієї стадії вже точно не буде топ-команд.

Команда, що посяде друге місце у цій групі, у чвертьфіналі гарантовано зіграє проти переможця пари Швеція – Швейцарія. Той, хто завершить груповий етап на першій позиції квартету G, в 1/4 фіналу поміряється силами з Бразилією або Мексикою. Тому перше місце у цій групі – поняття відносне.

Якщо у сьогоднішньому матчі команди розпишуть нічию, все вирішить кількість карток. У кого їх буде менше – той і виграє групу. Як вже пожартував Гарет Саутгейт, якщо він вдарить Роберто Мартінеса за 5 хвилин до завершення матчу, то англійці вирішили не думати про рейтинг fair play", - розповідає "Футбол24"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Англія проїхалась катком по Панамі: відеоогляд матчу

Однак, складніше у 1/8 фіналу. Команда переможець групи G зіграє проти Японії. А от друга команда протистоятиме на порядок сильнішій команді Колумбії. Все визначиться сьогодні о 21:00, Gazeta.ua проведе онлайн трансляцію поєдинка.

Зараз ви читаєте новину «Чому Бельгія буде "здавати" матч англійцям: унікальна група, в якій вигідно програти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути