пʼятниця, 06 вересня 2019 21:00

Чого чекати від збірної України в матчі проти Литви

Чого чекати від збірної України в матчі проти Литви
Форвард "Гента" Роман Яремчук забивав у двох останніх матчах збірної України

Футболісти збірної України зібралися після майже 3-місячної перерви для підготовки до матчу кваліфікації Євро-2020 проти Литви та товариського матчу проти Нігерії. З литовцями зіграють у Вільнюсі 7 вересня. Початок гри о 19.00, а нігерійців прийматимуть10 вересня у Дніпрі.

Весняні матчі підопічні Андрія Шевченка провели на відмінно. Змогли не програти в гостях у Португалії. Розгромили одного з головних претендентів у групі за путівку на Євро, збірну Сербії . Змогли вирвати на останніх секундах перемогу в гостях над Люксембургом та здолала ти цього суперника вдома. Тепер потрібно не розгубити отриманої переваги.

З позитиву, те що Андрій Ярмоленко зміг відновитися від тяжкої травми. В новому сезоні АПЛ вже встиг навіть відзначитися голом у ворота "Борнмута" . Марлос та Мораес пропустили останні ігри збірної, але вже встигли відновитися від травм. Роман Яремчук роззабивався за "Гент".

Ярмоленко зміг відновитися від тяжкої травми. В новому сезоні АПЛ вже встиг навіть відзначитися голом у ворота "Борнмута"


Проблемою може стати ігрова та фізична форма іншого лідера Євгена Коноплянки, який тільки в останній день трансферного вікна перейшов з "Шальке" в "Шахтар". Всю передсезонну підготовку він пропустив . Як показав товариський матч Коноплянки за новий клуб проти "Колоса", поки гравець не готовий до сезону.

Руслан Малиновський змінив склад чемпіона Бельгії "Генк" на італійську "Аталанту". Поки український півзахисник не грає у стартовому складі клубу з Бергамо і не відзначається результивними діями.

"Динамо" провалило старт сезону, вилетівши з Ліги чемпіонів, та відпустило "Шахтар" в чемпіонаті. Лідер киян Віктор Циганков перебуває не в найкращій ігровій формі. Він багато пропустив під час підготовки до сезону. Засів на лаву запасних в "Динамо" новачок команди Олександр Караваєв, який у збірній - основний правий захисник. Не в оптимальних кондиціях інші київські оборонці - Віталій Миколенко та Микита Бурда.

Засів на лаву запасних в "Динамо" новачок команди Олександр Караваєв, який у збірній - основний правий захисник


Кістяк національної команди вже сформований. Новачків цього разу викликано не було. Шевченко вже визначився з футболістами, на яких буде спиратися протягом відбору. З всіх гравців свій шанс тільки міг заслужити Богдан Михайличенко, який видав сильний старт сезону в "Зорі" на позиції лівого захисника. Можливо, враховуючи травму Бойка, міг би розраховувати на виклик воротар луганців Микита Шевченко.

У Литві від збірної України не варто чекати чогось нового ні у тактичному, ні у кадровому питанні. Команда Шевченка вже викреслила свій стиль футболу та зіграну команду. Якщо окремі футболісти мають якісь проблеми, то резерв збірної за останній час виріс, що дозволяє проводити ротацію. Весняні матчі провели без Ярмоленка, і це ніяк не вплинуло на результат. В разі проблем Коноплянки та Циганкова на поле можуть вийти Марлос та Ярмоленко, які пропускали останні поєдинки збірної. Інші позиції не підлягають сумніву.

А 10 вересня під час товариської гри проти Нігерії варто очікувати експериментів від збірної України. Андрій Шевченко зможе надати ігрову практику більшій кількості гравців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іванаускас знищив Україну

Збірна України очолює групу В кваліфікації до Євро-2020. Підопічні Шевченка здобули 10 очок у 4 матчах. Люксембург та Сербія мають на 6 очок менше, а Португалія знаходиться тільки на 5 місці з двома. Литва замикає турнірну таблицю з одним балом.

Зараз ви читаєте новину «Чого чекати від збірної України в матчі проти Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути