вівторок, 09 жовтня 2012 10:48

"Чиновники ФЛАУ розтратили майже 1,5 млн гривень" - Сафіуллін

"Чиновники ФЛАУ розтратили майже 1,5 млн гривень" - Сафіуллін
Сафіуллін та його команда почули легкоатлетів. Фото: ukraine2012.gov.ua

Витрати в 1,315 млн гривень на проведення навчально-тренувальних зборів українських олімпійських команд з легкої атлетики не підтверджені документально.

Про це повідомив голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, представляючи результати роботи Комісії по перевірці звернень спортсменів про розтрату державних коштів функціонерами Федерацією легкої атлетики в сюжеті каналу НТН.

У російському Кисловодську українські олімпійці провели 12 зборів. Як виявилося, не в сучасному навчально-тренувальному комплексі, а на папері.

"У період з 27 березня 2011 року по теперішній час (відповідь дано 20 вересня) не проводилися навчально-тренувальні збори для українських команд з легкої атлетики", - процитував Равіль Сафіуллін відповідь російської сторони на офіційний запит Держслужби. Він уточнив, що "за вказаний період часу не підтверджена документально сума в 1 мільйон 315 тисяч гривень".

 

Матеріали перевірки, повідомляє НТН, стали підставою для дострокового розірвання контрактів з державним тренером штатної збірної, першим віце-президентом Федерації легкої атлетики Валерієм Александровим і головним тренером, віце-президентом федерації Олександром Апайчевим.

Тим часом, зазначає НТН, президент Федерації легкої атлетики Валерій Борзов неодноразово заявляв, що Держслужба молоді та спорту, розслідуючи скандал з розкраданням коштів на передолімпійському підготовку спортсменів, добивається звільнення його з посади. Але крісло президента до скандалу відношення не має, наголошується в сюжеті.

"Спортсмени прийшли до нас, тому що ніхто їх не чує в федерації, - говорить Равіль Сафіуллін. - Адже там це питання треба було закрити. На питання, чому так пізно, теж є відповідь: побоюються люди, під погрозами - включити або не включити в збірну, взяти або не взяти на змагання".

Слова глави Держслужби молоді та спорту підтвердила і Олімпійська чемпіонка 2008 року Наталія Добринська.

"Нам говорять: ви повинні тренуватися, завойовувати медалі, а всі решта вас не стосується. І так триває вже багато років - 16 мінімум. Хто насмілювався підняти голос у пошуках правди — одразу ж був покараний. Одних усували від змагань, інших виключали зі складу збірної. А зараз нас почули і глава Держслужби молоді та спорту, і його команда. І ми дуже вдячні їм за це", - розповіла про атмосферу в збірних голова комісії атлетів України.

Нагадаємо, на початку вересня 68 атлетів і тренерів, 25 з яких брали участь в Олімпіаді в Лондоні, звернулися до керівника Державної служби молоді та спорту Равіля Сафіулліна з листом про незадовільні умови підготовки до змагань.

Зараз ви читаєте новину «"Чиновники ФЛАУ розтратили майже 1,5 млн гривень" - Сафіуллін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути