понеділок, 05 квітня 2010 11:42

Четверо українців стали чемпіонами Білорусі з хокею

Четверо українців стали чемпіонами Білорусі з хокею

Заключний, сьомий матч фінальної серії відкритого чемпіонату Білорусі в Екстралізі, що відбувся в суботу, став справжнім хокейним святом, як би пафосно це не звучало. Ідея проведення цього поєдинку на "Мінськ-Арені" повністю себе виправдала. Чи жарт, 15-тисячна "Мінськ-Арена" виявилася забита битком.

Такі аншлаги важко пригадати навіть на матчах КХЛ. А скільки ж по ходу сезону було сказано, що, мовляв, інтерес до національного чемпіонату в уболівальників невеликий.

Команди не підвели присутніх любителів хокею. Гра була приголомшливою. Може бути, в технічній частині суперники і грішили, але от характер, сам дух поєдинку, в якому на кону стоїть все, відчувався відмінно. По ходу зустрічі невелика перевага була в "Юності".

Мінчани і відкрили рахунок на самому початку другого періоду - відзначився Максим Слиш. На 31-й хвилині "Шахтарю" вдалося відігратися - солігорці чітко розіграли більшість 5 на 3.

Третій період пройшов в рівній боротьбі. Обидві команди діяли обережно, боячись допустити фатальну помилку. У підсумку основний час гри завершився внічию - 1:1.

На 3-й хвилині овертайму "Шахтар" отримав відмінний шанс завоювати золоті медалі - "Юність" було покарано двохвилинним штрафом за порушення чисельного складу. В одному з ігрових відрізків один із захисників "Юності" втратив ключку, і, таким чином, "Шахтар", по суті, діяв якийсь час фактично 4 на 2.

Тим не менше, "Юності" вдалося вистояти. А на 14-й хвилині овертайму після втрати шайби "Шахтарем" у своїй зоні нападник "Юності" Артем Сенькевич сходу чарівно клацнув в "дев"ятку" з середньої дистанції – 2:1.

"Юність" уп"яте стала чемпіоном Білорусі. У її складі чемпіонами Відкритого чемпіонату Білорусі стали гравці збірної України - Артем Остроушко, Дмитро Толкунов, Олександр Матерухін та Олег Тимченко (на фото).

Друге місце у "Шахтаря", третє - у "Гомеля", четверте - у київського "Сокола".

Хокей.

Екстраліга.

Фінальна серія

"Юність" - "Шахтар" - 2:1 (ОТ) (0:0, 1:1, 0:0, 1:0).

Рахунок у серії - 4:3

Матчі серії:

1. "Юність" - "Шахтар" - 1:2 (2ОТ)

2. "Юність" - "Шахтар" - 4:3 (ОТ)

3. "Шахтар" - "Юність" - 3:2 (2ОТ)

4. "Шахтар" - "Юність" - 2:3

5. "Юність" - "Шахтар" - 7:1

6. "Шахтар" - "Юність" - 3:2

7. "Юність" - "Шахтар" - 2:1 (ОТ)

За матеріалами ФХУ, Турнір

Зараз ви читаєте новину «Четверо українців стали чемпіонами Білорусі з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути