четвер, 27 травня 2010 17:39

Чемпіонський пояс Володимира Кличка може бути анульований

Чемпіонський пояс Володимира Кличка може бути анульований

Міжнародна боксерська федерація (IBF) на межі розформування. Титул Володимира Кличка може бути анульований.

Керівництво Міжнародної боксерської федерації довело найвідомішу організацію до розформування. Після скандалу в лавах управлінців президент IBF Меріан Мухаммед була позбавлена свого посту. За словами екс-голови федерації, такі вчинки неминуче призведуть до розформування організації.

У разі розформування федерації єдиний пояс, на який офіційно претендує "Російський Витязь" Олександр Повєткін, буде анульовано. Тобто не буде мати ніякої фактичної цінності. Таким чином, бій з Володимиром Кличко на сьогоднішній день знаходиться під загрозою зриву.

"Деріс Піплз, Лінда Торрес і Аарон Кізер - всі разом вони прийняли рішення вивести мене зі складу правління IBF. Вони самі не знають, що вони роблять, - заявила Мухаммед. - Без мене федерація не проживе й двох місяців. Це я вам з повною відповідальністю заявляю."

Самі ж "революціонери" також не заперечують можливості розпаду федерації. Однак, за їхніми словами, докладуть всі зусиль, щоб витягнути IBF з ями.

"Меріан Мухаммед довела нашу федерацію практично до стану банкрутства, - заявив член правління IBF Деріл Піплз. - Ми постараємося вивести її звідти, докладемо для цього всіх зусиль."

У свою чергу команда Повєткіна, незважаючи на всі негаразди у федерації, продовжує вести переговори з Володимиром Кличком. Дві основні умови, на яких наполягають представники росіянина, - проведення бою в Москві і допінг-контроль обох боксерів за системою WADA. Однак український спортсмен відповів відмовою на пропозицію проходити тести за олімпійською системою.

"Такі пропозиції і умови повинна ставити федерація, а не менеджери і промоутери, - заявив Кличко. - Природно, я на них не погоджуся..

Допінг-контроль WADA має на увазі не тільки проби після здійсненого бою, але і тести крові під час підготовки до нього. Чи не кожний день спортсмен зобов'язаний буде перебувати під ретельним наглядом з боку фахівців антидопінгових центрів. Сам Повєткін готовий піти на такі умови, однак Кличко навідріз відмовився.

"Ми не звинувачуємо Кличко у використанні допінгу, ми переслідуємо інші цілі. Допінг-контроль у боксі - це нова епоха, - заявив менеджер Повєткіна Володимир Хрюнов. - І ми все ж таки хотіли б, щоб Володимир дав свою згоду."

За матеріалами LifeSports.ru

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонський пояс Володимира Кличка може бути анульований». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути