Ексклюзиви
субота, 07 квітня 2012 13:27

"Чемпіоном буде "Динамо": Донецьк в очікуванні суперматчу

"Чемпіоном буде "Динамо": Донецьк в очікуванні суперматчу
Перемога фактично зробить "Динамо" чемпіоном ФОТО:shakhtar.com

Сьогодні о 16.00 в Донецьку відбудеться матч, котрий цілком може стати "золотим". Місцевий "Шахтар" приймає київське "Динамо". Гостей влаштує нічия, а перемога фактично зробить киян чемпіонами. Наразі, за п'ять турів до завершення чемпіонату динамівці мають перевагу в три очки.

Дорогою з Києва до Донецька авторові цих рядків про футбол не нагадувало майже нічого. Пасажири автобуса говорили про акторів, політику, алкоголь, лише не про футбол. Виділялися хіба що двоє чоловіків в динамівських шарфах. Їх зовнішній вигляд спростовував стереотипи про те, що фанати їдуть на виїзд лише пиячити.

В Донецьку вдалося порозмовляти з чоловіком років 60-ти, який називає себе спортивним архіваріусом. Цікавиться різними видами спорту, добре обізнаний в справах НБА й, звісно, знає все й трохи більше про рідний "Шахтар". Каже, що команда зупинилася в розвитку після перемоги в Кубку УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога над "Шахтарем" на 70 % гарантує "Динамо" чемпіонський титул" - прогнози експертів

"Цей другосортний турнір слугує окозамилюванням, - каже пан Геннадій. – Ті, хто розбирається в футболі бодай трохи, розуміють, що виграти Кубок УЄФА не важко".

Чоловік впевнений, що "Динамо" в Донецьку не програє.

"Сьомін мені потихеньку починає подобатися, - говорить. – При ньому кияни знову стали характерними, б'ються на полі. Думаю, цього річ чемпіоном буде "Динамо".

Пан Геннадій вважає істинним лідером й обличчям "Шахтаря" бразильця Фернандіньйо.

"Він – боєць. Але символом чомусь роблять Срну. Даріо надто капризний, йому не вистачає чоловічого характеру".

Між тим, зранку в день матчу по Донецьку бродило більше людей в динамівській атрибутиці. Заходимо в "Українські страви". З великого плазмового екрана лунає пісня Гайтани. За довгим столом – близько десятка динамівських фанатів. Їх видають ті ж "розетки" (шалики) з-під курток. Обличчя втомлені, майже без емоцій, поволі попивають пиво. Сніданкові наїдки більше схожі на добрячу вечерю.

В самому центрі Донецька фанатів майже не видно. На вулиці взагалі не дуже людно, бо моросить теплий весняний дощ. За Драматичним театром розташувалося безліч беркутівців. Вони розпорошилися в півкілометровому радіусі. На узбіччі – міліцейські автобуси й кілька автозаків. Щойно заходимо з друзями в кафе "Гуси-лебеди" поруч з театром й підіймаємося там на другий поверх, як чуємо з уст офіціантів: "Он, дивіться, київські фанати пішли!" Заглядаємо у вікно й самі. Видно невелику групу молодих людей, в яких важко ідентифікувати киянина чи донеччанина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" і "Динамо" розсудить Юрій Вакс

На підході до "Донбас Арени" фотографуються хлопці в футболках "Шахтаря". За п'ять годин до початку матчу людей поруч зі стадіоном мало. І, що найцікавіше, переважали дівчата. Організатори матчу готують макети для фотографування. В першому можна прилаштуватися в "стінці" поряд з Василем Кобіним, Ярославом Ракицьким, Дугласом Костою і Жадсоном, який взимку повернувся з Донецька до рідної Бразилії. Є Жадсон й на іншому макеті. На ньому кожен бажаючий може зробити "передматчеве фото" з десятьма гравцями "Шахтаря" на місці одного вирізаного.

Вздовж центральної площі стадіону – ігрові атракціони для дітей. Правда, через непогоду відвідувачів небагато. Працівники відверто нудяться. Небагато народу й поряд з наметами, в яких можна придбати пиво, кока-колу, хот-доги, чіпси, соняшникове насіння. Ціни приблизно вдвічі менші, ніж в фаст-фудах на київському "Олімпійському". Виторг очікується десь за півтори години до початку поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «"Чемпіоном буде "Динамо": Донецьк в очікуванні суперматчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути