понеділок, 22 листопада 2010 16:19

Чемпіон України з дзюдо отримав довічний термін

Чемпіон України з дзюдо отримав довічний термін

Запорізький обласний апеляційний суд засудив до довічного ув'язнення відомого українського дзюдоїста, чемпіона України та бронзового призера Чемпіонату Європи Євгенія Сотникова, який обвинувачувався за двома статтями Кримінального кодексу - "навмисне вбивство однієї людини і замах на вбивство".

Про це в суботу "Інтерфакс-Україна" повідомив начальник відділу прокуратури в Запорізькій області Євген Просвєтов.

За словами Просвєтова, Апеляційний суд Запорізької області суд поставив крапку у резонансній кримінальній справі, порушеній у грудні 2009 року за фактом вбивства 18-річного жителя Запоріжжя, вчиненого відомим дзюдоїстом Євгеном Сотниковим - суд виніс довічний вирок.

Як розповів представник прокуратури, 19 грудня минулого року в одному з кафе Заводського району спортсмен Євген Сотников вирішив довести двом відвідувачам - хлопцям 18-ти і 19-ти років, що він є "авторитетом" у районі. Дзюдоїст приставив пістолет до голови одного з молодих людей і натиснув на курок. Однак пострілу не відбулося, тоді він направив зброю до голови іншого хлопця. У результаті пострілу 18 - річний запорожець був убитий.

Просвєтов зазначив, що на суді Сотников доводив, що вистрілив випадково. Однак, враховуючи свідчення свідків, наявність відео події, знятого відеокамерою кафе, а також той факт, що вдома у спортсмена було знайдено гладкоствольну рушницю з елементами від пістолета "Макаров", прокуратура зажадала у суддів 15 річного терміну ув'язнення.

"Але вирок суду виявився суворішим - довічне ув'язнення", - сказав представник прокуратури.

За його словами, "суд зазначив, що колишні спортивні заслуги Є. Сотникова не були і не могли бути враховані при винесенні вироку".

"Сотников, попросив вибачення у матері загиблого, а також за рішенням суду виплатив його родичам матеріальну шкоду в розмірі 11 тисяч гривень, - підкреслив Євген Просвітів.

Він також повідомив, що засуджений подав касаційну скаргу на вирок.

Вирок суду прозвучав напередодні ювілею Сотникова. 20 листопада йому виповнилося 30 років.

Заслужений майстер спорту Євген Сотников - бронзовий призер Чемпіонату світу 2003 р. в Осаці, бронзовий призер Чемпіонату Європи-2008 в Лісабоні, учасник Олімпійських ігор 2008 у Пекіні.

Проблеми із законом у Сотникова почалися в 2007 році, коли спортсмен був засуджений за заподіяння тілесних ушкоджень, вистріливши людині в ногу. У листопаді 2008 року Євген Сотников був оголошений запорізької міліцією у розшук після того, як у стані алкогольного сп'яніння, вдарив свого знайомого ножем. Міліція кваліфікувала це як "нанесення тяжких тілесних ушкоджень". Тоді кримінальну справу було закрито через відсутність претензій до кривдника з боку потерпілого, який несподівано забрав заяву з міліції.

За матеріалами www.interfax.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Чемпіон України з дзюдо отримав довічний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути