четвер, 28 жовтня 2010 10:13

Чемпіон світу 1966 року продав свою медаль заради дітей та онуків

Чемпіон світу 1966 року продав свою медаль заради дітей та онуків
Чемпіон світу 1966 року в складі збірної Англії Ноббі Стайлз продав свою медаль з аукціону за рекордні гроші. Покупцем став колишній клуб захисника - "Манчестер Юнайтед".

"Юнайтед" заплатив за медаль 188,2 тисячі фунтів стерлінгів. Таким чином був побитий попередній рекорд - ще один чемпіон 1966-го року Алан Болл 5 років тому виручив за свою нагороду 165 тисяч фунтів (приблизно 215 700 євро).

Нагадаємо, за попередніми оцінками, можлива виручка Стайлз від продажу медалі чемпіона світу оцінювалася в 150 тисяч євро, і таким чином чіпкий, як і під час своєї кар'єри гравця, Стайлз осоромив прогнозистів-скептиків більш ніж на 65 тисяч євро.

68-річний Норберт Стайлз виставив на аукціон, який відбувся в середу в Единбурзі, всю свою колекцію нагород - 45 лотів. Ветеран пояснив свій вчинок бажанням залишити якись спадок своїм дітям і онукам.

До слова "червоні дияволи" придбали і ряд інших, менш цінних, нагород з колекції Стайлза. Легендарний у минулому захисник виручив з продажу своїх регалій, в числі яких опинилася медаль переможця Кубка Європейських Чемпіонів 1968 року і футболка з того фіналу, суму в 424,4 тис фунтів.

"Я завжди хотів залишити всю свою колекцію дітям, але у мене троє синів - як чесно розділити між ними всі нагороди? Кожен з них залишив собі на пам'ять по частці моєї колекції", - повідомив Стайлз, який переніс в червні серцевий напад.

Також нещодавно з аукціону були продані медалі іншого легендарного гравця "МЮ" Джорджа Беста.
За матеріалами Korrespondent.net, Террикон
Зараз ви читаєте новину «Чемпіон світу 1966 року продав свою медаль заради дітей та онуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути