четвер, 10 лютого 2022 16:35

Чекали медаль, а отримали шок. Українці на Олімпіаді: підсумки шостого дня

На XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні позаду вже шостий змагальний день.

Українські спортсмени знову залишилися без медалей, хоча сьогодні всі очікували на командні змагання з лижної акробатики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці на Олімпіаді: підсумки п'ятого дня і медальний залік

У четвер першими медалі розіграли сноубордистки у хафпайпі, де не було рівних представниці США Хлої Кім. Другою стала Керальт Кастельєт з Іспанії, а третьою - Сена Томіта з Японії.

Владислав Гераскевич розпочав офіційні змагання у скелетоні. У першому заїзді українець показав 18-й результат, а у другому - 16-й. До третьої спроби, яка запланована на завтра, він підходить у топ-20, тому має всі шанси потрапити у фінальний заїзд.

Фігурист Іван Шмуратко не без помилок відкатав свою довільну програму й у підсумковому протоколі розташувався на 24-й сходинці. Переміг у чоловічому одиночному катанні американець Нейтан Чен. Срібну та бронзову медалі виграли японці Юма Каґіяма та Сьома Уно.

Гірськолижник Іван Ковбаснюк посів 14-те місце в комбінації. Це другий кращий результат в історії України на зимових Олімпіадах. "Золото" тут завоював Йоганнес Штрольц з Австрії, "срібло" - Александер Кільде з Норвегії, "бронзу" - Джеймс Кроуфорд з Канади.

Олімпійський турнір зі сноуборд-кросу виграв австрієць Алессандро Геммерле. У великому фіналі він випередив Еліота Грондена з Канади й Омара Візінтіна з Італії.

Невдало виступили українки у лижній гонці на 10 км класичним стилем. Марина Анцибор показала 58-й результат, Вікторія Олех - 76-й, а Валентина Камінська - 79-й.

Дворазовою чемпіонкою Пекіна-2022 стала норвежка Тереза Йогауґ, яка на фініші зовсім трішки виграла у Кертту Нісканен. "Бронза" у ще однієї представниці Фінляндії - Крісти Пярмякоскі.

Свої перші офіційні тренування сьогодні провела Лідія Гунько. В обох заїздах монобобів українка показала 19-й результат.

Продовжують випробовувати свої сили на тренуваннях зі стрибків з великого трампліна Віталій Калініченко, Євген Марусяк та Антон Корчук.

Дуже великі надії були на медаль у змішаних командних змаганнях з лижної акробатики. Але коронавірус перекреслив усі плани українців. Наша команда не вийшла на старт через позитивні тести відразу трьох фрістайлістів.

А Україна цілком могла зачепитися за "бронзу", яку у підсумку здобула команда Канади. За чемпіонство змагалися США та Китай. Зрештою золоті нагороди дісталися американцям.

Ірен Схаутен, як і дещо раніше Йогауґ, оформила сьогодні своє друге "золото" в Пекіні. Нідерландська ковзанярка фінішувала з олімпійським рекордом на дистанції 5000 м. За нею розташувалися Ізабель Вайдеманн з Канади та Мартіна Саблікова з Чехії.

Завершував день один з найдинамічних видів програми зимових Олімпіад. Санкарі змагалися в командній естафеті. У цій дисципліні по черзі стартували жінки, чоловіки та двійки. Накприкінці кожного з етапів спортсмени зобов'язані були доторкнутися до спеціальної таблички, щоб дозвіл стартувати отримали наступні учасники естафети.

Україну представляли Юліанна Туницька, Антон Дукач і дует Ігор Стахів - Андрій Лисецький. Юліанна добре провела свій етап, а от Антон вилетів з саней на одному з останніх поворотів, проте дістався до передачі естафети. Ігор та Андрій також провели заїзд не без невеликих помилок. У підсумку наша команда посіла 11-те місце. Перемогли німці, другими стали австрійці, а третіми - латвійці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В очікуванні першої медалі в акробатиці. Розклад шостого змагального дня в Пекіні-2022

У медальному заліку зберегла лідерство Німеччина, на рахунку якої вже шість золотих нагород. Норвегія йде другою з п'ятьма нагородами найвищої проби. По чотири "золота" в Австрії, США, Нідерландів і Швеції.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після шостого дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після шостого дня

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

До столиці Піднебесної захищати честь України вирушили 45 спортсменів, які виступатимуть у 12-ти дисциплінах.

Зараз ви читаєте новину «Чекали медаль, а отримали шок. Українці на Олімпіаді: підсумки шостого дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути