Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2022 09:10

Розбиті надії на медаль. Збірна України з лижної акробатики не вийде сьогодні на старт

Розбиті надії на медаль. Збірна України з лижної акробатики не вийде сьогодні на старт
Український фрістайліст Дмитро Котовський. Фото: instagram.com/ukrainefreestyle

Збірна України із фрістайлу не виступить у командному турнірі на Олімпійських іграх у Пекіні. Це буде перший турнір із лижної акробатики на Іграх-2022, однак України в стартовому протоколі немає.

Збірна України представлена не буде через позитивні тести на коронавірус у трьох лижних акробатів: Дмитра Котовського, Олександра Окіпнюка та Анастасії Новосад, інформує "Суспільне Спорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В очікуванні першої медалі в акробатиці. Розклад шостого змагального дня в Пекіні-2022

Україна вирушила на Олімпіаду-2022 у складі п'яти лижних акробатів: чинного олімпійського чемпіона Олександра Абраменка, Дмитра Котовського, Олександра Окіпнюка, а також Анастасії Новосад і Ольги Полюк. Вони мали змагатися в трьох турнірах: командному, чоловічому й жіночому.

Україна стала однією з восьми збірних, що виборола право змагатися на Олімпіаді-2022 в командному турнірі з лижної акробатики.

Зняття України з командного турніру не означає, що лижні акробати пропустять і наступні жіночі й чоловічі змагання. Але для цього в них мають бути негативні тести на коронавірус.

Командний турнір із лижної акробатики дебютує на Олімпіаді-2022. Проте на рівні Кубка світу із фрістайлу вже були змагання в командному турнірі.

У сезоні 2021/22 українські лижні акробати брали участь у двох етапах Кубка світу. І двічі здобували бронзові медалі у складі Новосад, Котовського й Абраменка.

Зараз ви читаєте новину «Розбиті надії на медаль. Збірна України з лижної акробатики не вийде сьогодні на старт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути