Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2024 13:23

"Бути десантником без спортивної підготовки просто неможливо" - ветеранів запрошують на "Звитягу Нескорених"
8

30-річний Євгеній Руденко із Канева на Черкащині був серед перших, хто став на захист України від російської навали. У квітні 2014 року в складі 80-ї Львівської десантно-штурмової бригади звільняв Слов'янськ і Краматорськ на Донеччині. Тримав оборону на Луганському напрямку - в Лисичанську, Щасті, Станиці Луганській.

Після важкого поранення втратив праву руку. Пройшов тривале лікування, перебував у пригніченому емоційному стані, але повернувся до активного життя. Посприяв реабілітації спорт, яким Євгеній займався з юності.

Автор: Із особистого архіву Євгенія Руденка
 
  30-річний Євгеній Руденко із Канева на Черкащині  з дитинства захоплюється спортом
30-річний Євгеній Руденко із Канева на Черкащині з дитинства захоплюється спортом

Зараз ветеран готується до інклюзивних змагань "Звитяга Нескорених", що пройдуть 28 липня в Черкасах. Спортивний захід проведе компанія МХП спільно з громадською організацією "Федерація стронгмену України" у межах програми реінтеграції військових та ветеранів "МХП Поруч", за підтримки Благодійного фонду "МХП-Громаді".

Ветерани змагатимуться в чотирьох видах спорту: жим лежачи, веслування на тренажері, аеробайк та ривок гирі.

Реєстрація для ВЕТЕРАНІВ тут

Реєстрація для МІЛІТАРІ тут

Автор: Із особистого архіву Євгенія Руденка
 
\
  Євгеній Руденко - один з перших, хто став на захист України від російської навали
Євгеній Руденко - один з перших, хто став на захист України від російської навали

"У 2015 році мене важко поранили. Ампутували більшу частину правої руки. З правої ноги лікарі витягли кілька осколків. Спочатку направили в лікарню Старобільська на Луганщині. Звідти - до Харкова, потім до Києва, Зі столиці знову до Харкова. Загалом на лікування та протезування пішло два роки. Згодом повернувся до рідного Канева. Зізнаюся, мав депресивні думки. Тоді мені було 22 роки. Що чекає далі - невідомо. Якраз у Каневі з'явилася громадська організація "Нескорені", яка об'єднувала таких же ветеранів, як і я. Хлопці порадили не падати духом, піти вчитися", - розповів Євгеній Руденко.

Ветеран подав анкету на вакантне місце в компанії МХП. Зараз працюю комірником у підрозділі "МХП-Логістика".

"Робота мені знайома, бо дещо схожа з попередньою менеджерською. В МХП мають велику повагу до ветеранів, постійно підтримують", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення до цивільного життя: відбудуться інклюзивні змагання для військових і ветеранів

Євгеній Руденко разом із дружиною виховує двомісячну доньку Камілу.

Автор: Із особистого архіву Євгенія Руденка
 
  Євгеній переконаний, що саме заняття спортом допомогли йому повернутися до повноцінного життя
Євгеній переконаний, що саме заняття спортом допомогли йому повернутися до повноцінного життя

"Можна сказати, що моє життя повністю налагодилося. У мене прекрасна родина й робота. Повністю насолоджуватися щастям заважає війна. У перші дні повномасштабного вторгнення я одразу записався в місцеву тероборону, бо мав військовий досвід", - каже ветеран.

Євгеній зазначає, що саме заняття спортом допомогли йому повернутися до повноцінного життя.

"Із дитинства захоплювався спортом - штанга, гирі, гантелі. Бути десантником без спортивної підготовки просто неможливо. Разом із хлопцями з ГО "Нескорені" якось побував на "Іграх Нескорених" у Черкасах. Захотілося й самому спробувати позмагатися. Маю біонічний протез, який знімаю й беру гирі гаком правої руки. А 28 липня в Черкасах змагатимуся у веслуванні на тренажерах. Також готуюся до міжнародних змагань", - говорить Євгеній Руденко.

За його словами, ветеранське братерство та спорт допомагають повернутися до повноцінного життя. Водночас адаптують суспільство до потреб ветеранів.

Автор: Із особистого архіву Євгенія Руденка
  Ветеранське братерство та спорт допомагають повернутися до повноцінного життя
Ветеранське братерство та спорт допомагають повернутися до повноцінного життя

"Психологічна допомога для захисників важлива. Як і підтримка побратимів. Коли людина з ампутацією приходить до спілки й бачить такого ж ветерана, який здолав важкий шлях реабілітації. Він пересвідчується, що повернення до нормального цивільного життя - можливе. А спорт, атмосфера змагань, командний дух роблять цей шлях коротким і безболісним", - додав Євгеній Руденко.

У червні змагання ветеранів "Звитяга Нескорених" відбулися в Тернополі. За перемогу боролися 115 військових і ветеранів із 10 областей України.

Генеральний інформаційний партнер інклюзивних змагань "Звитяга Нескорених", що пройдуть 28 липня в Черкасах, Gazeta.ua та журнал "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Бути десантником без спортивної підготовки просто неможливо" - ветеранів запрошують на "Звитягу Нескорених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути