Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 08:15

Братів Кличків знищити неможливо

 

Популярність спортивних змагань у сучасному світі має декілька причин.

Філософ та спортивний фанат Ганс Ґумбрехт в інтерв'ю журналу "Країна" пояснює, у чому проблема братів Кличків і чого бракує сучасним людям.

Філософ бачить основну проблему сучасників у тому, що їм бракує інтенсивності. "У Середні віки спортом займалися лише представники вищого класу, бо мали на це час, - каже Ґумбрехт. - Решті 95 відсоткам людей жилося дуже важко, вони й без спорту щодня тренували м'язи. Вихідний присвячували духовним вправам. А зараз ми використовуємо вихідні, щоб хоч якось повправляти наші тіла. Вони стають дедалі немічнішими, бо більшість людей проводять дні перед екраном комп'ютера."

Командні види спорту та бокс, як зауважує Ганс Ґумбрехт, популярні з різних причин. На футбольному матчі люди найбільше очікують цікавої, непередбачуваної гри.

Натомість чарівність боксу — у спогляданні того, як людина протистоїть смерті, небезпеці бути знищеним. "Світові чемпіони, які ніколи не програвали, популярними не ставали. Мухамед Алі прославився, лише коли програв бій із Джо Фрезером", - зазначає автор.

Брати Клички добре підготовлені до кожного бою, тож ризику знищення для них не існує. Їхня проблема — у відсутності гідних супротивників. Зараз не найкращі часи для боксу. У Німеччині він надто "чистий", а у США й Британії — геть занепав"

Повний текст інтерв'ю з Гансом Ґумбрехтом читайте в журналі "Країна" №68 за 22 квітня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць - 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Братів Кличків знищити неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути