середа, 26 лютого 2020 13:39

Бої братів Кличків потрапили в престижний рейтинг

Бої братів Кличків потрапили в престижний рейтинг
Брати володіли чемпіонськими поясами за чотирма основними версіями

Американські журналісти оцінили досягнення і характер двох легенд світового боксу - "Вічного" чемпіона світу за версією WBC в суперважкій вазі Віталія Кличка й одного з найдомінантніших чемпіонів в дивізіоні Володимира Кличка.

Видання Cleveland.com включило бої за участю українців в топ-25 кращих поєдинків в історії суперважкої ваги. Бій Віталія з Ленноксом Льюїсом, який відбувся 2003 року, посів 13-е місце, а поєдинок Володимир Кличко - Ентоні Джошуа, що пройшов 2017-го, - десяте. Про це пише klitschko-brothers.

"Бій 2003 року між Ленноксом Льюїсом і Віталієм Кличком повинен був стати просто зупинкою британця на шляху до матчу-реваншу з Майком Тайсоном. Однак у Кличка були інші ідеї. Віталій у першому раунді розбив Льюїса, змусивши Леннокса робити те, чого той не любив, - битися. Так, він вистояв, але було зрозуміло, що на Леннокса чекає справжній бій. Цілком імовірно, що цей поєдинок був би на вищому місці в нашому списку, якби не зупинка бою через розсічення українця, - пояснили свій вибір журналісти. - Не дивлячись на важку ситуацію Кличка й обопільну втому боксерів, Віталій явно вигравав бій. Але кровотечу не могли спинити, через що поєдинок було завершено. Кличко був у люті, а матч-реванш здавався неминучим. Але цього не сталося - Льюїс вийшов на пенсію 2004 року.

Після перших трьох обережних раундів бою Джошуа - Кличко, що відбувся при аудиторії 90 000 осіб на стадіоні "Вемблі", здавалося, що двобій не виправдає очікувань. Але все змінилося в четвертому раунді, коли Джошуа відправив суперника в нокдаун. Але українець не здався - у п'ятому вже Джошуа виявився в глибокому нокдауні. Це була битва двох великих спортсменів, які твердо йшли за обраним планом. Молодший Джошуа зумів відновитися швидше, вигравши технічним нокаутом в 11-му раунді і завершивши цей драматичний роман".

Топ-10 боїв в історії суперважкої ваги

10. Ентоні Джошуа - Володимир Кличко (2017)

9. Мухаммед Алі - Джордж Форман (1974)

8. Джо Луїс - Біллі Конн (1941)

7. Джордж Форман - Рон Лілль (1976)

6. Ріддік Боу - Евандер Холіфілд (1992)

5. Ларрі Холмс - Кен Нортон (1978)

4. Джекс Демпсі - Луїс Фірпо (1923)

3. Роккі Марчіано - Джерсі Волкотт (1952)

2. Джо Фрейзер - Мухаммед Алі (1971)

1. Мухаммед Алі - Джо Фрейзер (1975)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Борги по клубу "Українські Отамани" досі не виплачено" - Шатернікова

Віталій Кличко закінчив кар'єру в професійному боксі 2012 року, а Володимир - 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «Бої братів Кличків потрапили в престижний рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути