середа, 05 листопада 2008 15:56

Босу Формули-1 не сподобалось як Хемілтон виграв титул чемпіона

Чемпіонство Льюіса Хемілтона ще більше переконало Берні Екклстоуна в його думці про зміну підрахунку очків. Про те, що потрібно міняти нинішню систему говорилося часто. Недавно навіть Берні висунув ідею: замість кубків вручати на подіумі медалі, а в кінці сезону тільки за якістю нагород визначати чемпіона. Очки залишити лише для Кубка конструкторів.

Після ГП Бразилії бос Королівських гонок знов повернувся до цієї теми. Екклстоуна розлютувало те, що Хемілтон, якому для чемпіонства вистачало і п"ятого місця навіть перед гонкою не приховував, що не збирається боротися за подіум. А на трасі Льюіс вважав за краще не ризикувати, спокійно зберігаючи чемпіонську позицію. "Очки зжили себе і вже нічого не означають", - заявив Берні Екклстоун, який сподівається, що до кінця року ФІА затвердить його ідею.

Зрозуміти Екклстоуна можна. Якби зараз вручали нагороди, то перед ГП Бразилії у Хемілтона і Масси було б по п"ять золотих, дві срібні, у Люіса - три бронзові, у Феліпе - дві. Погодьтеся, що останній етап був би цікавішим при таких розкладах.

Треба сказати, що нинішня система підрахунку очків також дітище Берні. Після тотального домінування Міхаеля Шумахера, голова Формули-1 в 2003 році вирішив повернути інтригу в гонки: змінив залікову зону з шести до восьми позицій і зменшив розрив між першими двома місцями - з чотирьох до двох пунктів.

Це відразу ж принесло плоди. ЧС-2003 вийшов дуже інтригуючим, боротьба за чемпіонство тривала до останнього етапу. У результаті Шумі таки виграв титул, випередивши Кімі Райкконена на два очки. Екклстоун на кожному кроці хвалився своїм нововведенням, геть забувши, що в тому сезоні Шумахер виграв шість гонок, а Райкконен всього одну (!), просто фінн частіше потрапляв в залікову зону.


sport.segodnya
Зараз ви читаєте новину «Босу Формули-1 не сподобалось як Хемілтон виграв титул чемпіона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути