неділя, 26 травня 2013 16:14

"Боруссія" хотіла забити швидкий гол "Баварії", але план не спрацював" - Венглинський

"Боруссія" хотіла забити швидкий гол "Баварії", але план не спрацював" - Венглинський
Олег Венглинський вболівав за "Баварію" у фіналі Ліги чемпіонів ФОТО: 3dpanorama.kz

Мюнхенська "Баварія" та дортмундська "Боруссія" зіграли найкрасивіший фінал Ліги чемпіонів за останні 3-5 років. Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловив колишній нападник збірної України Олег Венглинський.

Нагадаємо, баварці перемогли земляків з Дортмунда на лондонському "Вемблі" з рахунком 2:1. Вирішальний гол на на 89-й хвилині провів Ар'єн Роббен.

"Вболівав за "Баварію", - каже нам Олег Миколайович. - Мюнхенці багато разів грали у фіналах Ліги чемпіонів і ніяк не могли перемогти. Вчора команди подарували нам приголомшливе дійство, як за напругою, так і за грою. І "Баварія", і "Боруссія" продемонстрували високий рівень гри. Можна сказати, що за останні 3-5 років це був найкрасивіший фінал.

Думаю, вболівальникам гра дуже сподобалась. Обидві команди були гідними перемоги. "Боруссія" краще виглядала на початку і наприкінці першого тайму. Команда Юргена Клоппа володіла перевагою, створювала моменти біля воріт Нойєра, але не змогла їх реалізувати.

"Баварія" — досвідчена команда, яка змогла вирівняти гру. Як би не говорили, що футбол — це командний вид спорту, все-таки зірки вирішують долю матчу. Якщо взяти другий гол мюнхенців, то Франк Рібері віддав блискучу передачу на Роббена, а голландець поставив жирну крапку у поєдинку."

Чому "Боруссія" краще розпочала матч?

"У команди був такий план на гру. Дортмунд хотів забити швидкий гол. Вони активно пресингували і накривали гравців "Баварії". Думаю, мюнхенці не очікували такої прудкості від опонентів. Але потім досвідчені футболісти розібралися у ситуації — взяли гру під під свій контроль і вирівняли її. Як би "Боруссії" вдалося забити на початку матчу, то було б цікаво подивитися на розвиток подій, а так план не спрацював. "Баварія" ж у своєму ключі продовжила гру.

Було видно, що мюнхенці впевнені у своїх силах. Вони грали спокійно, без паніки і з усвідомленням того, що кожен гравець має робити на футбольному полі."

Роббена визнали найкращим гравцем фіналу. Згодні?

"Так. Він заслужив це звання. Протягом матчу у нього було багато можливостей забити. Тут треба також відзначити чудову гру голкіперів. Були моменти, коли вони тягнули м'ячі на межі самопожертви. І Нойєр, і Вайденфеллер зіграли вище всяких похвал. Роббен розумів, що це черговий шанс підняти над головою заповітний кубок. Вчора він виклався не на 100%, а на 200%. Такі майстри і вирішують результат поєдинку.

Зазначу, що і "Боруссія" вчора заслуговувала на перемогу. Можна сказати, що команди показали рівний футбол, з рівною кількістю моментів. "Баварія" все-таки була ближчою до перемоги. Так воно і вийшло."

Під час трансляції часто показували Маріо Гьотце на трибуні "Вемблі". Футболіст не зміг зіграти через травму. Наскільки ця втрата суттєва для "Боруссії"?

"Ми не знаємо як би він зіграв. Зрозуміло, що Гьотце — це провідний гравець "Боруссії", дуже талановитий хлопець. Для "Баварії" — це значне підсилення (з наступного сезону Маріо виступатиме за клуб з Мюнхена). Його присутність на полі не завадила б "Боруссії", але футболісти, які вчора зіграли, нічим не поступалися. Я не помітив, щоб в очі кидалась відсутність Гьотце."

Юпп Хайнкес і Юрген Клопп зробили пізні заміни. Чому?

"За такої хорошої та якісної гри не було великої необхідності вносити якісь корективи. Хоча наприкінці матчу, десь за 15 хвилин до закінчення другого тайму, було видно, що "Баварія" дуже добре додала у грі. Очевидно, що команда функціонально краще готова. Я відчував, що переможець визначиться в основний час. Мюнхенці перехопили ініціативу і нагнітали обстановку. Не можна сказати, що гол назрівав, але м'яч Роббена став винагородою команди за працю.

Наставникам не було необхідності щось кардинально змінювати. На полі була рівна гра гідних суперників. Ніхто з футболістів не випадав. Все-таки, це фінал. Не кожен гравець зможе з лавки запасних ввійти у гру. Це не так просто."

Українець Анатолій Тимощук був у запасі, але на поле Хайнкес його так і не випустив.

"Толю можна привітати із завоюванням чергового трофею як в особистому плані, так і для нашої країни. Добре, що у нас є такий титулований футболіст, який представляє Україну в Європі. Команда — це не тільки 11 гравців, які виходять у стартовому складі. Це також і гравці запасу, і ті хто сидів на трибуні. Так вийшло, що не зіграв. Нічого страшного. Головне, що він став володарем такого почесного трофея."

Головний арбітр фіналу Нікола Ріццоллі впорався з роботою?

"Італієць дуже кваліфіковано відсудив гру. Не думаю, що у команд є якісь претензії до арбітра. Переміг сильніший. В обох команд було чимало гольових моментів. Ніхто не заважав "Боруссії" і "Баварії" забивати більше. Футболісти можуть звинувачувати тільки себе за нереалізовані моменти. А суддя дуже добре попрацював."

Нагадаємо, мюнхенський клуб уп'яте в історії виграв Лігу чемпіонів. Ще п'ять разів "Баварія" грала у фінальних матчах.

Зараз ви читаєте новину «"Боруссія" хотіла забити швидкий гол "Баварії", але план не спрацював" - Венглинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути